JohnnyCage

Olcsó DVD+RW készülékeket szeretne a Philips

A holland elektronikai óriás egy új DVD+RW referencia tervet kíván felhasználni annak érdekében, hogy az asztali DVD+RW eszközök ára jelentősen lecsökkenhessen.

Az asztali DVD-ROM lejátszók az elmúlt néhány évben óriási sikereket értek el. Az 1997-ben debütált készülékek a szórakoztatóelektronika leggyorsabban terjedő eszközeivé váltak, és mára igen széles körben elterjedtek. A Philips Electronics most azt szeretné, ha a DVD+RW felvevő készülékek is olyan sikereket érnének el a piacon, mint lejátszó társaik.

A DVD lejátszók elsősorban annak köszönhetik óriási sikereiket, hogy a készülékek ára a kezdeti magas szintről gyorsan lecsökkent. A Philips úgy véli, a DVD+RW technológia elterjedésének kulcsa is az árban rejlik. A társaság ezért kidolgozott egy olyan, rendkívül költséghatékony referenciatervet, amelyet licenszelve a másodvonalbeli gyártók a jelenleginél jóval olcsóbban tudják majd előállítani DVD+RW készülékeiket.

"A Philips lépése lehetővé teszi, hogy a kínálat kibővüljön, a gyártási mennyiség pedig jelentősen emelkedjen, amely együttesen az árak zuhanásához fog vezetni" - mondta Danielle Levitas, az IDC elemzője.

Az új terv emellett hozzásegíti a Philips-t ahhoz, hogy általánosan elterjessze a DVD+RW technológiát a szórakoztatóelektronikai piacon, ahol jelenleg a rivális DVD-RAM és DVD-RW formátumokkal verseng. - A PC oldalon számos támogatója van a DVD+RW technológiának, de a szórakoztatóelektronikai piacon ez már nem igaz - mondta Levitas.

A Philips úgy véli, az asztali DVD+RW eszközök ára 2005-re hozzávetőleg 250 dollárra csökkenhet a jelenlegi 500 dollárról, amely árcsökkenés megalapozhatja a technológia széleskörű elterjedését az otthonokban. "Úgy vettük észre, hogy a kereskedők általában egy - két élvonalbeli, valamint egy - két másodvonalbeli gyártó termékét akarják kínálni, hogy szélesebb árszegmenst fedjenek le" - mondta Jeroen Keunen, a Philips menedzsere. A vezető szerint a Philips új referenciaterve a teljes készüléket lefedi, így a gyártóknak csak elő kell állítani a készülékeket. - A legnagyobb probléma a partnerek szerzése lesz, mivel a Philips ezidáig nem állt szoros kapcsolatban a kisebb cégekkel - tette hozzá Levitas.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Inquisitor #6
  Hoppá, jönnek a többiek is ...
  "NEC, for its part, said on Wednesday that it has delayed its planned MultiSpin ND-1100A ..."
  http://news.zdnet.co.uk/story/0,,t269-s2123994,00.html
  Kb. ugyan azt tudja, ugyanannyiért.
 • Inquisitor #5
  Az AKIBA-n kb. 48-49.000 jen a SONY DRU-500.
  (CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R és DVD+RW író!)
  Ez kb. 98.000-108.000 Ft, 6-8 hónap és a felébe fog kerülni ... és az már talán nem 2,4-4x sebességű lesz! ;D
 • Munch #4
  Cora-ba már van Philips DVD Recorder! 199 999 Ft-ért magadévá teheted! :D
 • NasaTm #3
  Teljesen remek ez az otlet. Bar ez valoszinuleg akkor is bekovetkezett volna, hogy ha a Philips nem gondol erre.
 • Tomcat.no1 #1
  Hajrá Philips!!!!!!!!!!!!! Én már tényleg nagyon vágyom DVD recorder-re és egy kb. 50eHUF-ot már hajlandó lennék adni érte!