JohnnyCage

Bluetooth támogatást kap a Windows XP

A szoftveróriás többek között a Bluetooth vezetéknélküli hálózati technológiával szeretne egy kis pluszt nyújtani a PC-iparnak a karácsonyi vásárlószezonra.

A redmondi (Washington) központú Microsoft csütörtökön kiadta a PC-gyártóknak azt a Windows XP frissítést, amely natív Bluetooth támogatást tesz lehetővé az operációs rendszerben. A Bluetooth drótnélküli kommunikációs technológia többek között perifériák, mobiltelefonok, és PDA kéziszámítógépek PC-hez kapcsolását teszi lehetővé, de akár több notebook, vagy több asztali PC összekötésére is módot ad.

A natív Windows XP támogatás komoly lendületet adhat a technológiának, amely a nagy reményket követően a kezdeti kompatibilitási problémák, illetve a magas ár miatt ezidáig nem aratott sikert.

Az elmúlt hónapokban azonban egyre inkább úgy tűnt, hogy a Bluetooth ha nehézkesen is, de végre révbe ér. Az utóbbi időben számos mobiltelefon, PDA, notebook, nyomtató, és egyéb eszköz jelent meg Bluetooth támogatással, de az asztali PC-k közül is egyre több áll készen a technológiára.

"A Microsoft úgy véli, a Windows XP natív Bluetooth támogatása egy jelentős mérföldkő, amely elősegítheti az egyre népszerűbb drótnélküli eszközök fejlődését és további térhódítását" - mondta Jum Cullinan, a Windows XP vezető termékmenedzsere. "A Bluetooth eszközök általános elérhetősége megalapozhatja a drótnélküli piac további növekedését" - tette hozzá Cullinan.

A Microsoft szerint a PC-gyártók várhatóan 3-6 hónapon belül kezdik majd ellátni eladásra kínált számítógépeiket a frissítéssel, de egyes Windows XP alapú rendszereken már a karácsony előtt megtalálható lesz a natív Bluetooth támogatás. A frissítés a későbbiekben a Windows XP Automatic Update szolgáltatásán keresztül is elérhető lesz, a felhasználóknak előbb azonban telepíteniük kell az operációs rendszerre a Service Pack 1-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johann #3
    Egy ujabb lehetöség az MS számára, hogy információkat lopjon tölünk! Végre elolvashatja az SMS-einket, telefonszámokat szerezhet a telefonunkról stb.

    Ne bízzunk azért ennyire bennük! Lesz még ezzel is 1-2 meglepetésünk! :)
  • envagyok #1
    Ki tudja,hol lehet letolteni?