JohnnyCage

Netscape böngésző a Lindows szoftvercsomagjában

A felhasználóbarát Linux verziót kínáló Lindows kedden bejelentette, hogy szoftvercsomagja a jövőben tartalmazni fogja a Netscape Communication webböngészőjét.

A nemrégiben alakult szoftverfejlesztő együttműködési megállapodást kötött a médiaóriás AOL Time Warnerrel, amelynek értelmében az elmúlt héten megjelent LindowsOS 2.0 csomagjába hamarosan bekerül a Netscape Navigator webböngésző új, 7.0-ás verziója.

A szerződéssel két olyan társaság fogott össze, amely - igaz részben más szegmensben, de - a szoftveróriás közvetlen riválisa. A Lindows megalakulását követően jogi összetűzésbe került a Microsofttal, mivel azt ígérte, Linux alapú LindowsOS operációs rendszere számos Windows alkalmazást is futtatni fog. Bár a társaság később lemondott ezen tervéről, a LindowsOS továbbra is az otthoni felhasználókat célozza, amely piac egyértelműen a Windows legerősebb szegmense, a Linux alapú megoldásoknak ezidáig azonban nem sok jót hozott.

Az America OnLine - Microsoft párharc valamivel hosszabb múltra tekint vissza. A két óriáscég a fogyasztók PC-s munkaasztaláért verseng, és a rivális, többek között webböngésző, valamint azonnali üzenetküldő szoftverek mellett a társaságok internetszolgáltatást is kínálnak a felhasználóknak.

Az AOL-lal kötött megállapodás segítségével lehetővé vált a LindowsOS felhasználók számára, hogy kihasználják a Netscape böngészési és kommunikációs képességeit, miközben egy rendkívül kényelmesen használható Linux operációs rendszert alkalmaznak - állítja a Lindows.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!