JohnnyCage

Elítéltek négy brit szoftverkalózt

Börtönbüntetésre ítélt a brit bíróság négy szoftverkalózt, akik egy kiterjedt - többek között Microsoft szoftverek illegális terjesztésével foglalkozó - kalózhálózat vezetői voltak.

A nyolc hónapig tartó perben mind a négy vezetőt bűnösnek találta a bíróság mintegy 78 millió dollár kárt okozó összeesküvés vádjában. A brit bíróság egy külön eljárás során fogja megállapítani, hogy a szoftverkalózok mekkora hasznot szereztek az illegális tevékenység folytatásából. A megszerzett vagyont a bíróság a börtönbüntetés mellett elkobozza a kalózoktól.

A PC Software elnevezésű szoftverkalóz szervezet vezetje a 34 éves Akbal Alibahai londoni, és a 29 éves Nabil Bakir Berkshire-i brit állampolgár volt. Mindketten négy és fél év börtönbüntetést kaptak tettükért. Két társuk, a 32 éves Berkshire-i Adam Collier, illetve a 35 éves londoni Chiam Dias négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Dias egy Wayfarer nevű, kis számítástechnikai szaküzletet működtetett London keleti részén, és pénzért hamis számlákat készített a kalózcsoport vezetőinek. Collier, aki az Oracle Worldwide Trading, illetve Lothbury cégek igazgatója volt, a hamisított, többnyire Microsoft szoftverek értékesítésével foglalkozott.

A kiterjedt szoftverkalóz hálózat a Távol-Kelettől az Egyesült Államokig számos területre szállított hamisított Microsoft szoftvercsomagokat. A hálózat központjában több angol cég volt, amelyek részt vettek a hamisított szoftverek tárolásában és terjesztésében.

"Ez egy szervezett próbálkozás volt a vállalatok és magánszemélyek becsapására, amelyeknek hamisított szoftvereket próbáltak eladni" - mondta Julia Phillpot, a Microsoft kalózellenes részlegének menedzsere. "Sajnálatos, hogy a felhasználók fontezreket költöttek olyan csomagokra, amelyekről azt hitték, hogy eredeti Microsoft termékek, és később kiderült, hogy illegális szoftvereket használnak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #6
    A hamis cuccokhoz nem jár technikai támogatás, illetve ha kiderül a turpisság, akkor meg kell venni az eredetit, vagy pedig el kell állni a további használattól.
  • TheZsenyka #5
    Irígylitek ezt a Bill Gates bácsit... Tessék már észrevenni, hogy ahol a pénz, ott a hatalom. Meg is szakadhattok, ócsárolhatjátok a Microsoftot napestig, akkor is az lesz a végeredmény, hogy Ők az erősek, Ti pedig a gyengék vagytok.
  • Sephi #2
    De az akit en ismerek az 17 evesnek adta magat szal vagy nagy a veletlen vagy o hazudott:)
  • Sephi #1
    Jezusom! Van egy eros gyanum hogy eszt a Adam Colliert en ismertem netrol. Ami poen hogy utanaeztem es par emilt kikerestem tole es a gyerek akit en ismerek az dalnetes es Adam Collyer-kent mutatkozott be. Ugyertem amikor emailt kuldott nekem (es a monkey islandrol leveleztunk) akkor a Collyer "y" volt irva nem "i"-vel. Jo mi?