JohnnyCage

Internetes merevlemez-meghajtós felvevő a Sony-tól

A japán elektronikai óriás szerdán egy olyan internetes merevlemez-meghajtós felvevőt mutatott be, amely újabb lépcsőfok lehet a szórakoztató elektronikai eszközök világhálóra kapcsolásában.

A Sony új merevlemezes felvevője számos ígéretes funkció mellett letölti az aktuális TV-műsort, és automatikusan rögzíti azokat a programokat, amelyeket a felhasználó valószínűleg meg akarna nézni.

A Cocoon nevű készülék, amely több, közelmúltban kiadott digitális videófelvevőhöz hasonlóan merevlemez-meghajtóra rögzíti a televíziós műsorokat, azt az irányvonalat folytatja, amelyben a Sony internet hozzáféréssel szeretné ellátni a különféle szórakoztatóelektronikai eszközöket.

"Az otthoni hálózati stratégia ezidáig PC központú volt, a szélessávú hozzáférések korában azonban az audió/videókészülékek is helyet kapnak a hálózaton a PC-k mellett" - mondta Kunitake Ando, a Sony elnöke. "A TV alapjaiban fog megváltozni" - tette hozzá.

A japán gyártó új felvevője egy 160 GByte-os merevlemezt tartalmaz, amely 15 óra HDTV minőségű, illetve több mint 100 óra hagyományos minőségű műsor rögzítésére elegendő. A Cocoon igény szerint 320 GByte-ig bővíthető.

Az eszköz egy állandóan aktív internetes hozzáférésre csatlakoztatva letölti a televízióműsort, és felveszi azokat a programokat, amelyek megfelelnek a felhasználó 44 kulcsszóból kiválasztott kritériumának. Ami ennél meglepőbb, hogy a készülék tanul, vagyis a korábbi "tapasztalatok" alapján felméri a felhasználó ízlését, és ehhez igazítja a felvett műsorok listáját.

A felvevő listája bármikor módosítható, sőt a Cocoon még elnézést is kér a tévedésért...

A Sony emellett egy ingyenes szolgáltatás segítségével teszi lehetővé, hogy a felhasználó mobiltelefonján keresztül programozza be a készüléket a rögzíteni kívánt műsor felvételére.

A Cocoon november 1-én jelenik meg Japánban, ára 1110 dollárnak megfelelő yen lesz. Arról még nincs információ, mikortól lehet szélesebb körben is hozzájutni az eszközhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zedas #2
    A TIVO nem ezt csinálja immár 3 éve??
    Megint kiszarta a Sony a spanyolviaszt...

    http://www.tivo.com