JohnnyCage

Hollywoodé lesz az utolsó szó a DVD háborúban

A DVD technológia következő generációját övező zűrzavarban minden valószínűség szerint a szórakoztatóipar képviselői fogják kimondani a mindent eldöntő, végső szót.

Mindezt egy jelentős, európai szórakoztatóelektronikai társaság vezetője mondta a napokban.

A DVD ipar jelenleg három különböző, egymással inkompatibilis írható DVD technológiát támogató táborra oszlik, amely sem a felhasználóknak, sem a gyártóknak nem kedvező. Jean Charles Hourcade, a francia Thomson Multimedia technikai igazgatója a Toshiba/NEC páros napokban tett bejelentésére reagálva elmondta, hogy kár lenne még egyszer abba a hibába esni, amely az írható DVD-k piacát is erősen visszafogta.

"A műsoros lemezek piacán mindenesetre van egy harmadik erő, amellyel mindannyiunknak együtt kell működni, és ez a tartalomszolgáltató ipar. Amit [a hollywoodi filmstúdiók] mondanak, az döntő jelentőségű" - mondta Hourcade, az első olyan szórakoztatóelektronikai vezető, aki nyíltan beszél a Toshiba/NEC cégek meglepetésszerű lépéséről.

Mint az elmúlt napokban beszámoltunk róla, a két japán cég egy kék lézerre épülő DVD technológiát tervez kiadni, amely azonban nem kompatibilis a Sony által vezetett, és kilenc szórakoztatóelektronikai óriást összefogó szövetség Blu-ray - szintén kék lézeres DVD - megoldásával.

A filmstúdiók egyelőre még nem döntöttek arról, hogy melyik következő generációs DVD technológiát kívánják felkarolni a jövőben, és egyes szakértők szerint nem is várható, hogy a társaságok a közeljövőben elszánnák magukat a lépésre. Ennek oka elsősorban a jelenlegi DVD technológiában keresendő, amelynek a filmstúdiók belátható időn belül nem akarnak konkurenciát állítani.

"Nem valószínű, hogy a filmipar több, különböző formátumot is támogatni fog" - mondta Ben Keen, a brit ScreenDigest elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • netrunner #5
    szerintem jó volna, ha nem nagyon találnának ki minden nap valami új formátumot (egy -két hónapon belül egy asztali dvd lejáttszót akarok venni :) ). Ez azért nem, az az iparág, ahol naponta lehet új echnológiákat bevezetni (mint a pc-knél).
  • fullmen #4
    Kerek egy letoltheto internet cimet.Szeretnek letolteni egy DVD+R kompatibilis pip=kep a kepben mozgo funkcioval mukodo szamitogepes programot.
    Utolso vagyam kossz!!!!!
  • Devla #1
    Tuti, hogy az lesz mint VHSnel: legyen az a legszarabb megoldas, ha valamivel jobban megvalosithato a masolasvedelem, (amit nehany ora alatt feltornek legrosszabb esetben) amellett teszik le a voksukat.