SG.hu

500 nap, 1000 Lap: ünnepel a Startlap lapmozgalma

A Magyarország leglátogatottabb nyitólapjával rendelkező Startlap portál igazi sikersztorit indított útjára tavaly márciusban: a 18 hónapja szerveződő lapmozgalom keretében idén augusztusban megszületett az ezredik Lap.hu oldal. A tematikus linkgyűjteményeket összefogó, önszerveződő netes mozgalom sikerét a Startlap Labirintus 2 játék elindításával és a szerkesztők között kisorsolt ajándékokkal ünneplik.

Alig több mint ötszáz napja, 2001 márciusában indult útjára a Startlap.hu égisze alatt szerveződő lapmozgalom, amely másfél év alatt 1000 weboldalt produkált. Ez nagyjából azt jelenti, hogy naponta két új lap, vagyis tematikus linkgyűjtemény kerül fel a www.lap.hu címen található laplistára.

A tavaly útjára indult lapmozgalom lényege, hogy bárki, aki életképes koncepcióval áll elő, felépíthet egy linkgyűjteményt egy általa választott témában. Az önkéntes szerkesztők számára a Startlap.hu biztosítja a keretet honlapjuk elkészítéséhez és karbantartásához. Afféle "franchise" rendszerről van szó tehát, amelyben mindenki megtalálja a számítását - legfőképpen a felhasználó, aki igényes, jól karbantartott linkgyűjtemények közül válogathat.

"Mára ott tartunk, hogy a lapok minőségének és mennyiségének köszönhetően a Startlap a hagyományos keresők alternatívájaként is használható, hatékony keresőközponttá vált - mondja Debre Zoltán, a Startlap főszerkesztője –, a lapszerkesztők tábora pedig Magyarország legnagyobb online szerkesztőségévé nőtte ki magát, több mint 400 önkéntes munkatárssal."

A dinamikus fejlődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 18 hónap sem kellett az ezredik lap.hu oldal elkészültéhez. A jeles esemény alkalmából a Sanoma Budapest Kiadói Rt. 10 darab egyéves, korlátlan, dupla ISDN Roaming előfizetést sorsol ki a Lap.hu oldalak szerkesztői között. De ezen kívül is készülnek meglepetéssel: "Azt szeretnénk, hogy 300 ezer felhasználónk is együtt örülhessen velünk, ezért szeptemberben elindítjuk a Startlap Labirintus 2-t, tavasszal nagy sikert aratott nyereményjátékunk folytatását - árulja el Debre Zoltán. - Szeptembertől még több ajándék, még nagyobb nyerési lehetőség várja látogatóinkat. A játék öt hétig tart, a részletekről a Startlap.hu címen tájékozódhatnak hamarosan."

A játék amúgy is népszerű a netes piacon egyre előkelőbb pozíciókkal rendelkező - a Webaudit mérései szerint a Startlap a második leglátogatottabb site - Startlap-csoport látogatóinak körében. Alig néhány hete tették elérhetővé a Startlapjátékok.hu-t, a Startlap online játékbarlangját, amelynek máris 68 ezer regisztrált tagja van.

Több mint 30 kiadványával a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata. A kiadó a leányvállalataival együtt a magazinpiacon 32%-os piaci részesedéssel rendelkezik, több mint 400 munkatársa közel 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 9 internetes termék tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai internetpiacon is. További tevékenységei közé tartozik a konferenciaszervezésen kívül a 2002-ben elkezdett könyvkiadás, eseményszervezés, merchandising és customer publishing.

A kiadó tulajdonosa a finn Sanoma Magazines kiadócsoport, amely a SanomaWSOY legjelentősebb üzleti egysége. A Sanoma Magazines Európa ötödik legnagyobb magazinkiadója. Több mint 240 kiadványával kilenc európai országban van jelen: Belgium, Hollandia, Finnország, Svédország, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Románia, Magyarország.

A közel 100 éve alapított SanomaWSOY ma Finnország vezető médiavállalata és 1999 óta jegyzik a Helsinki Tőzsdén. Proforma nettó árbevétele 2001-ben 1,73 milliárd euro volt és 18,000 embert alkalmaz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!