JohnnyCage

Továbbra is fenyeget a cybertámadás lehetősége

Az amerikai és kanadai számítógépes biztonsági szakértők közel fele úgy véli, az elkövetkezendő egy évben nagyszabású számítógépes támadás éri az Egyesült Államokat.

A CSO (Chief Security Officer - Biztonsági Igazgató) Magazine 1009 megkérdezett előfizetőjének 49 százaléka fél attól, hogy egy, az al-Qaeda-hoz hasonló terrorcsoport számítógépes támadást indít az Egyesült Államok ellen. A július 19. és augusztus 1. között végzett felmérés résztvevői között feltehetően titkosszolgálatok, illetve kormányszervezetek szakértői is vannak, így az általuk körvonalazott vélemény nagyobb súlyú, mondta Lew McCreary, a CSO főszerkesztője. - Azt is hozzá kell azonban tennem, hogy a felmérés elsősorban személyes véleményekre épül, nem pedig titkosszolgálati információkra - hangsúlyozta McCreary.

A megkérdezett szakértők hozzávetőleg fele gondolja úgy, hogy tavaly szeptember 11. óta a kormányhivatalok és vállalatok jobban fel vannak készülve egy cybertámadásra, azzal azonban 95 százalék, vagyis majdnem mindenki egyetért, hogy fokozni kell a számítógépes rendszerek biztonságát. 7 százalék válaszolt úgy, hogy egy, az al-Qaeda-hoz hasonló csoport sosem fog számítógépes támadást indítani.

A számítógépes rendszerek védelme érdekében George W. Bush amerikai elnök egy biztonsági tervezetet ad ki a jövő hónapban, amely az otthoni felhasználóktól a kutatókig, a kisvállalkozásoktól az óriáscégekig mindenkihez egyaránt szól majd, és többek között antivírus szoftverek alkalmazására szólítja fel a felhasználókat.

A cél egyebek között a Denial-of-Service (DoS) típusú támadások kivédése. A DoS támadások általában olyan számítógépekről erednek, amelyeket a támadók féregprogramok, illetve vírusok segítségével megferőztek, és irányításuk alá vettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #2
    Hmmmm...jönnek majd a gépet és a felhasználót ellenőrző operációs rendszerek?