JohnnyCage

Karácsonyra készül az nVidia az NV30-cal

Az nVidia Corp. elnök-vezérigazgatója biztos abban, hogy a következő generációs grafikus chip időben meg fog jelenni ahhoz, hogy már a karácsonyfák alatt megtalálható legyen.

"Biztosak vagyunk abban, hogy az NV30 időben készen lesz a karácsonyi szezonban való debütáláshoz" - mondta Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató egy telefonos konferenciahívás során a napokban. Az nVidia vezetője ugyanakkor megerősítette, hogy a társaság szerződéses chipgyártó partnere, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) problémákkal küzd a 130 nm-es csíkszélességű technológiával, ami egyelőre igen gyenge hozamot eredményez az új gyártósorokon.

"Amíg nem tudjuk átültetni ezt az architektúrát 130 nm-es csíkszélességre, addig lehetetlen azt a következő generációs teljesítményt és élményt biztosítani a chiepekkel, mint amit a felhasználók elvárnak" - mondta a vezető. "A karácsonyi vásárlószezonra ugyanakkor minden valószínűség szerint már piacon lesz a megoldás. A következő generációs technológiák hozama általában nem stabil, mivel a lehetséges mértékben javítani akarod."

A társaság ugyanakkor nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy esetlegesen új chipgyártó partnert keressen magának.

"Az IBM-nek nagyon klassz gyártási eljárásai vannak, mint például 130 nm, Silicon-on-Insulator (SOI - Szilícium a szigetelőn), és az alacsony k-értékű dielektrikumok, de természetesen a UMC, és a TSMC is rendelkezik hasonlókkal" - mondta Huang hozzátéve, hogy a társaság mindig fontolóra veszi más szerződéses chipgyártók ajánlatait is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!