JohnnyCage

Közeleg a United Linux első bétaváltozatának kiadása

A United Linux szövetség szerdán bejelentette, hogy a csoport hamarosan kiadja közös Linux operációs rendszer disztribúciójának első bétateszt-változatát.

A United Linux közösség, amelyet a Caldera, Connectiva, SuSe, és Turbolinux társaságok hoztak létre a közelmúltban, egy maximálisan egységes, szabványos, teljeskörű támogatással rendelkező Linux operációs rendszert készül kiadni. A szövetség szerdai bejelentése szerint a United Linux elnevezésű disztribúció első fejlesztési bétateszt-változata valamikor augusztus végefelé jelenik meg.


A United Linux operációs rendszer első bétaváltozata Limited (Korlátozott) Beta megjelöléssel lát napvilágot, amely szélesebb körben várhatóan nem lesz elérhető. A szövetség közleménye szerint azonban még az idei évben megjelenik egy, a Limited Beta-nál nyíltabb, többek által elérhető tesztelési változat, amely már tisztább képet tud majd adni a United Linux végső formájáról.

A United Linux projekt elsődleges célja a Linux operációs rendszer fejlesztésének átszervezése, illetve a jelenleginél hatékonyabbá tétele. A társaságok egy olyan, egységes Linux megoldást kívánnak piacra dobni, amely szabványos forgalmazási, hitelesítési, és támogatási irányelv alapján készül, és kifejezetten a vállalati felhasználókat célozza.

A szövetség tagjai úgy vélik, a Linux sikeres a vállalati szegmensben, a konzervatívabb üzleti felhasználók azonban szívesebben látnának egy jobban szabványosított, átfogóbb támogatást ígérő változatot.

A szakértők szerint az olyan óriáscégek Linux támogatása, mint amilyen például az IBM és a SUN Microsystems, előnyös az operációs rendszer számára. Mivel azonban ezek a társaságok általában csak egy-egy Linux disztribúciót támogatnak saját rendszereikhez, egy ipari szabványként elfogadott általános megoldás jelentős mérföldkövet jelenthetne a szabadforrású operációs rendszer elterjedésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • h4ndsp1k3n #4
    Miatyánk add hogy Bill Gates egyszer arra jöjjön haza majd 5 év múlva hogy tizenéves csemetéje éppen ordítva particionálja le a WinXP service pak 13-mal megfejelt verzióját a gépéről miközben egy RedHat doboz van az asztalon és apját agyonüsse egy Suse linux manual-lal!
  • Yfel #3
    Jó lenne de ahhoz egy kényelmesen használható GUI-t kellene végre írni.
  • Bekomman #1
    Szép lenne ha a Linux kicsit megütné a pici puhát, elég lenne ha a piac 10%át ellopná az MS-től (jövőre), az elég lenne ahho hogy Bill egy kicsit összehúzza magát.