Franczy

XScale fejlesztői laboratóriumot adott át az Intel

Mint ismeretes, a világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel a közelmúltban bemutatta az elsősorban a kéziszámítógépek piacára szánt újgenerációs XScale processzorait, azonban a legfrissebb híradások szerint a chipgyártó ezzel még nem tekinti befejezettnek az XScale fejlesztési projektet, ugyanis az Intel a közeljövőben komoly támogatást kíván nyújtani az XScale chipekhez készülő alkalmazások fejlesztéséhez is. Konkrétan arról van szó, hogy az Intel vezetői a napokban adták át azt az új laboratóriumot, mely arra lesz hivatott, hogy a szoftverfejlesztők számára segítséget nyújtson a különböző XScale fejlesztésekhez, valamint ahhoz, hogy a közeljövőben forgalomba kerülő alkalmazások a lehető legnagyobb futási sebességgel működhessenek az Intel XScale processzorain. Az új XScale szoftverfejlesztői laboratórium az arizonai Chandlerben található, és az Intel Wireless Communications and Computing Group alá tartozik.

Az új laboratórium megnyitása kapcsán az Intel vezetői arról számoltak be a sajtó megjelent képviselőinek, hogy az intézmény a közeljövőben várhatóan óriási szerepet játszik majd a különböző XScale-alapú szoftverfejlesztések összehangolásában, valamint abban, hogy a különböző cégek szoftverfejlesztői és az Intel fejlesztőmérnökei között minden korábbinál szorosabb munkakapcsolatok alakulhassanak ki. Az Intel-féle új laboratórium alkalmas lesz arra, hogy fogadja a világ minden tájáról érkező szoftverfejlesztőket, valamint arra is, hogy adott esetben Intel fejlesztőmérnököket delegáljon egy-egy szoftverfejlesztő céghez. Az Intel egyébként többek közt olyan eszközöket és megoldásokat szeretne kifejleszteni az új központban, melyek később fontos szerepet játszhatnak az új alkalmazások létrehozásában, illetve a már meglévő szoftverek finomhangolásában.

"Amennyiben egy új chip esetében új architektúráról lehet beszélni, akkor általában a szoftvereket újra kell optimalizálni az új processzorra. A most átadott új laboratórium pedig éppen erről szól, vagyis arról, hogy összehozza azon fejlesztőket, akik idővel képesek lesznek arra, hogy az új XScale processzorokban rejlő lehetőségeket maximális mértékben kiaknázzák" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Gary Forni, az Intel egyik fejlesztőmérnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!