Franczy

Apple: új Power Mac-ek, olcsóbb iMac-ek

Az Apple Computer kedden lerántotta a leplet a felfrissített Power Mac számítógépekről, vagyis elmondható, hogy a gyártó mintegy másfél évnyi viszonylagos csöndet követően most végre a professzionális számítógépes rendszerek piacán is újdonságokkal rukkolt elő. A Power Mac rendszereket érintő közelmúltbéli frissítések általában "csak" magasabb frekvenciájú processzorok bevezetését jelentették, most azonban arról van szó, hogy az új Power Mac számítógépek gyorsabb memóriát és nagyobb sebességű rendszer architektúrát kaptak. Az Apple Computer egyébként ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt most is bemutatott duálprocesszoros rendszereket, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy az új Power Mac számítógépekben helyet kapó processzorok működési frekvenciája 867 MHz és 1,25 GHz között alakul.

"A mostani termékskála frissítés nagyon komoly jelentősséggel bír. Konkrétan arról van szó, hogy az Xserve architektúra megérkezett a Power Mac számítógépek piacára. Ez sokkal több annál, mint amikor egy-egy magasabb frekvenciájú processzor bevezetése kapcsán teljesítménynövekedésről beszélünk. Az Xserve Power Mac számítógépek esetében történő meghonosítása óriási architektúrális előrelépést jelent a számunkra" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Greg Joswiak, az Apple Computer hardvereszközök marketingjével foglalkozó részlegének az igazgatója.

A cupertinoi (Kalifornia) székhelyű cég munkatársai az újgenerációs Power Mac számítógépeken kívül bemutatták azon új eMac számítógépeket is, melyek immár DVD-íróval is el vannak látva. Az Apple Computer szerint a 17 colos képátlójú katódsugárcsöves (CRT) monitorral szerelt úgynevezett "all in one" eMac-ek jelen pillanatban a világ legolcsóbb, DVD-íróval ellátott számítógépei, melyek egész pontosan 1499 dolláros áron kaphatók. Zárójelben azért illik megjegyezni, hogy néhány PC gyártó kínálatában hasonló áron ugyancsak hozzá lehet férni olyan konfigurációkhoz, melyek alapkiépítésben DVD-írót tartalmaznak.

eMac

Ugyancsak friss hír, hogy az Apple Computer csökkentette az LCD monitorral szerelt belépőszintű, illetve középkategóriás iMac számítógépek árát, még pedig rendre 1299, illetve 1499 dollárra. Elmondások szerint az árcsökkentés hátterében az áll, hogy az LCD kijelzők piacán tapasztalható hiány enyhülőben van, és ezzel párhuzamosan az LCD monitorok ára is csökken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #5
    és az a szomorú, hogy én már láttam ilyet...

    hála istennek az lcd display tetején nem áll meg a váza... :)
  • gz8 #4
    Meg a matyó mintás kendő a monitorn, nehogy por érje :-D
  • Gabest #2
    Van akinek bútordarab kell, van akinek számítógép. Szélesedik a piac.