JohnnyCage

Dél-Korea jelentős DRAM fellendülésre számít

Dél-Korea Kereskedelmi Minisztériuma szerint az ország félvezetőexportja, amely elsősorban DRAM memóriachipekből áll, közel 100 százalékos növekedésen fog keresztül menni az idei második félévben.

A némileg meglepő optimizmus elsősorban arra a feltételezésre épül, miszerint a felhasználók az idei második félévben fogják lecserélni, illetve bővíteni elavult számítógépeiket.

Maguk a Dél-Koreai memóriagyártók már koránt sem ilyen optimisták a közeljövő kilátásait illetően. A Samsung Electronics például alig két héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra negyedéves eredményét, és, mint a társaság vezetőinek nyilatkozatából, illetve a cég második féléves előjelzéséből kiderült, a memóriagyártó nem lát esélyt egy komolyabb DRAM piaci fellendülésre.

Az ország másik nagy memóriagyártója, az immár bankárok vezette Hynix Semiconductor várhatóan szintén nem fog fényes eredményeket produkálni az év hátralevő részében. Mint a napokban kiderült, a dollármilliárdos adósságok alatt már-már összeroskadó társaság nem kap újabb hitelt a bankoktól, vagyis nem lesz miből végrehajtani az elavult gyártósorok cseréjét. Márpedig a társaság technológiája már most is rendkívül korszerűtlen, és nem alkalmas a nagykapacitású, illetve magas órajelű memóriachipek hatékony gyártására.

A korábbi megmentőnek tekintett amerikai Micron Technology a legfrissebb fejlemények szerint ráadásul mégsem vásárolja mega a Hynix gyáregységeit, és egy esetleges jövőbeli megállapodáshoz az elejéről kellene kezdeni a tárgyalásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!