Franczy

Az ALi elnöke cége teljesítményéről

A Tajvan vezető chipsetgyártó cégei közé sorolt ALi Corporation jó úton halad az irányban, hogy teljesítse az idei évre kitűzött céljait. Erről a napokban Chin Wu, az ALi elnöke beszélt, majd hozzátette, hogy cége az idei év negyedik negyedévében megkezdi az optikai adattároló eszközökbe szánt, saját fejlesztésű chipek sorozatgyártását, valamint arról is említést tett, hogy a cég különböző kommunkációs eszközök fejlesztésével foglalkozó részlege hamarosan ki fog válni az ALi-ból.

Chin Wu
Wu utalt arra, hogy az ALi az idei év első félévében nem kevesebb mint 194 millió dolláros adózás előtti nyereséget ért el, ami némileg jobb annál, mint amit a cég vezetősége korábban tervezett. Wu a cég eladási mutatóival kapcsolatban nem kívánt részletekbe bocsátkozni, annyit azonban elárult, hogy cége e tekintetben az idei év első hat hónapjában a korábbi elvárásokhoz képest valamivel jobb mint 95 százalékos teljesítményt nyújtott.

Wu többek közt arról is beszélt, hogy cége az asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es alaplapi chipseteivel az eddigiekben nem igazán tudott komoly sikereket elérni, mondván, hogy a személyi számítógépes piac mostanság olyannyira be van lassulva, hogy az komoly negatív hatást gyakorol az ALi-hoz hasonló tajvani chipsetgyártó cégekre is. Az ALi elnöke ennek ellenére továbbra is optimista, és úgy vélekedik, hogy cégének folytatnia kell eddigi üzletpolitikáját, ami többek közt azt jelenti, hogy hamarosan, várhatóan két hónapon belül megjelennek a piacon azon új, asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es ALi chipkészletek, melyek immár integrált USB 2.0 kontrollerrel és AGP8x-os kompatibilitással fognak rendelkezni.

Wu mondandójából arra is fény derült, hogy az ALi a Pentium 4-es processzorokkal szerelt hordozható számítógépekbe szánt integrált chipsetei révén sem éppen úgy teljesített, mint azt korábban a cég vezetői remélték, noha ezzel kapcsolatban komolyabb aggodalomra nincs ok. A cég elnöke nem titkoltan abban bízik, hogy az idei év második felében a felhasználók részéről nagyobb igény mutatkozik majd a Pentium 4-es notebookok, és ily módon az ALi integrált alaplapi chipsetei iránt. A chipgyártó a Pentium III-as processzorral szerelt notebookba szánt integrált chipsetek piacán egyébként a várakozásoknak megfelelően jól teljesít, ami többek közt a cég Pentium III-as chipseteinek alacsony fogyasztásával, valamint megbízhatóságával magyarázható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #2
    de a nyakkendő sem túl régi divat Tajvanon :)
  • MuERTe #1
    Vannak emberek akiknek nem kellene vigyorogniuk.