JohnnyCage

A Samsung flash-re cseréli a DRAM-ot

Legalábbis egyes gyártósorain. A társaság a flash memóriákból kialakult piaci hiány miatt két DRAM gyártósorát a közeljövőben Flash-RAM -ok gyártására állítja át.

Az SDRAM-okból fennálló túltermelés, illetve a DDR-SDRAM, SRAM, és Flash-RAM memóriákból fennálló hiány miatt a világ legnagyobb DRAM gyártójaként ismert Samsung Electronics flash memóriák, statikus RAM-ok (SRAM), illetve LSI (nagy integráltsági fokú) chipek gyártására állítja át egy 136 millió dolláros beruházás keretében.

Mivel a digitális kamerák, kéziszámítógépek, és egyéb digitális, mobil készülékek száma gyorsan nő, a Dél-Koreai társaság 2002-ben a flash memóriák piacának mintegy 20 - 30 százalékos növekedésére számít a tavalyi évhez képest. A Samsung az óriási kereslet miatt jelenleg hozzávetőleg 2 - 3 hónapos flash memória megrendelést görget maga előtt, amit a társaság új gyártósorok munkába állításával kíván megoldani. A Flash-RAM chipek gyártókapacitásának havi 10 millió chipre történő emeléséhez a társaság két SDRAM gyártósort alakít át a közeljövőben.

A Samsunghoz közeli hírforrások szerint a flash chipek a memóriapiac legdinamikusabban növekvő szegmensét képezik, ami a mobiltelefonok, kéziszámítógépek, és egyéb mobil eszközök térhódításával magyarázható. A DDR-SDRAM memóriák emellett szintén priorítást élveznek a társaságon belül, mivel a szűkös gyártókapacitás egyelőre csak a rendelések 70 - 80 százalékának teljesítését teszi lehetővé.

A Samsung memória üzletági eladásainak jelenleg mintegy 60 százalékát teszik ki a különféle DRAM chipek, a fennmaradó 40 százalékért többnyire a Flash-RAM -ok felelősek. A társaság egyébként a Toshiba-val közösen a flash memóriák piacának több, mint 50 százalékát képviseli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!