Franczy

Közkedvelt az e-mail az amerikai katonák körében

Mark Goode, az Egyesült Államok hadseregének Afganisztánban állomásozó őrmestere elmondása szerint rendkívüli módon örül az amerikai haderő által Afganisztánban bevetett legújabb eszköznek, mely jelen esetben nem valami high-tech fegyver, hanem maga az elektronikus levelezés, vagyis az e-mail. Goode őrmester rajongása érthető, hiszen az immár több mint kilenc hónapja a háború és szegénység sújtotta országban szolgáló amerikai katonák számára manapság lényegében az elektronikus levelezés jelenti a távoli otthonban maradt családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartás egyetlen eszközét.

Az amerikai hadsereg vezetői a közelmúltbéli tapasztalatok alapján rájöttek arra, hogy amennyiben a katonák számára lehetővé teszik a családtagjaikkal, illetve ismerőseikkel folytatott elektronikus levelezést, az rendkívül pozitív hatást képes gyakorolni a katonák lelki állapotára. Mint ismeretes, a pozitív lelki állapotú, jó kedélyű, jó hangulatú katona sokkal jobban képes harcolni lelkileg összeomlott társánál, vagyis a hadseregnek lényegében nem volt más választása, mint, hogy a katonák számára engedélyezze az ismerősökkel folytatott elektronikus levelezést. Az elektronikus levelezés használata nem kis mértékben képes a katonák hangulatának javítására - mondja a Bagrami bázison állomásozó Goode őrmester, aki egyébként saját maga hetente legalább egyszer billentyűzetet ragad, és az e-mail, valamint az internet révén a távolból ápolja családi és ismerősi kapcsolatait.

Az Al-Kaida harcosok felkutatására hivatott, Afganisztánban tartózkodó amerikai katonáknak bevetéseiket követően lehetőségük nyílik arra, hogy rövidebb-hosszabb időt eltöltsenek a bázisukon elszórva található személyi számítógépek előtt. Ez azonban csak a kezdet, ugyanis az amerikai hadsereg olyannyira szimpatizál az internet, valamint az e-mail katonákra gyakorolt pozitív hatásaival, hogy a bagrami légibázison hamarosan megnyílik majd az első internet kávézó, ahol a pihenésüket töltő katonák nem csak elektronikus leveleket írhatnak és olvashatnak, hanem ezenkívül hozzájuthatnak a legfrissebb politikai és sport témájú hírekhez is. Elmondások szerint egyébként a hadsereg számára hosszú távon olcsóbb ilyen internetes kávézókat működtetni, mint új telefonos szobákat átadni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    Egy szép napon megjelennek a tálib hekkerek, aztán - a napsütés infravörös adatávitelt hatástalanító tulajdonsága ellenére - egy homokdűne mögül, a gépektől 150 m-re meghekkelik a leveleket, és mindegyiket az "Éjjen Oszama" szöveggel írják fölül a küldendő leveleket!