JohnnyCage

A VIA és a SiS növekedésre számít júliusban

Miután a június mindkét chipsetgyártónak visszaesést hozott a szintén nem túlzottan fényes májusi eredményeket követően, a társaságok most a nyárvégi vásárlószezontól remélik az eladások fellendülését.

Júniusban a PC piac bizonytalan helyzete miatt a tajvani chipsetgyártók partnerei csak kisebb mennyiségű chipkészletet rendeltek, ami erősen nyomot hagyott a társaságok eladásain a hónapban. A VIA Technologies júniusban mintegy 1,531 milliárd tajvani dollár bevételt regisztrált, amely 28 hónapos negatív rekord. Mivel azonban a nyár második fele az iskolakezdési vásárlószezon miatt általában jó eredményeket szokott hozni, a VIA a mélypontról való újbóli fellendülésre számít júliusban.

A nyomasztó nyáreleji eladások mellett a VIA júniusi bevételeit csökkentette a társaság ODD (Optical Disc Drive - Optikai Meghajtó) vezérlőchipekkel foglalkozó részlegének külön leányvállalattá formálása is, amely leányvállalat bevételei így már nem számítanak bele a VIA eredményébe. Az ODD chipek részlege, amely VIA Optical Solution néven működik tovább, a társaság bevételeinek 5 százalékáért volt felelős a közelmúltig.

Bár a Silicon Integrated Systems (SiS) a második helyen áll a Pentium 4-alapú chipkészletek piacán az Intel mögött, a társaság júniusban mindössze 1,002 milliárd tajvani dollár bevételt tudott elérni. Mindez elsősorban a gyenge piaci keresletnek tudható be.

A SiS júniusban az idei év eddigi leggyengébb eredményét érte el, a társaság azonban bizakodik, hogy a harmadik negyedév -főként a Pentium 4 chipkészleteknek köszönhetően- jobb eredményeket fog hozni. A társaság a chipsetpiac fellendülése mellett saját piaci részesedésének növekedésére is számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!