JohnnyCage

Biztonsági javítás a Windows Media Playeréhez

A Microsoft egy újabb felhívást adott ki weboldalán, amelyben olyan, közelmúltban felfedezett biztonsági problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek adott esetben veszélyeztethetik a felhasználók számítógépeinek biztonságát.

A biztonsági problémák, amelyek a Media Player egyes kalózellenes, illetve adattárolási moduljaiban találhatók meg, lehetővé teszik, hogy egy támadó átvegye az irányítást a számítógép felett, és tetszőleges műveletet hajtson végre rajta. A most nyilvánosságra hozott, és egyúttal kijavított hibák a Media Player for Windows XP, illetve Media Player 6,4, és 7,1 verziókat érintik, áll a Microsoft felhívásában.

A szoftvercég a hibákat kritikusnak minősítette, és nyomatékosan arra kéri a felhasználókat, hogy minél hamarabb töltsék le a javítást, amely szerdától elérhető a társaság weboldaláról. A letölthető javítás egyébként halmozódó jellegű, vagyis a korábban felfedezett problémákat is kijavítja, így elegendő a legfrissebb javítófoltot feltelepíteni az összes ismert hiba kiküszöböléséhez.

A most felfedezett problémák kihasználásával a támadó gyakorlatilag bármit megtehet a számítógépen, amit annak felhasználója is megtehet, így például fájlokat nyithat meg, módosíthat, törölhet, vagy akár rosszindulatú kódot is lefuttathat.

"A biztonsági rések kihasználása nem egy nyilvánvaló, mindenki által végrehajtható dolog, de fennáll a lehetősége, hogy egy hacker bejusson segítségével a felhasználó számítógépébe, ezért a problémák kritikus minősítést kaptak" - mondta Christopher Budd, a Microsoft biztonsági programmenedzsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AtisH #10
  Válaljanak garanciát a termékükre!!! Ha mondjuk rendeltetés szerinti használat közben veszteségem keletkezik a program hibájából adódóan, akkor térítsék meg a károm. Egyből elgondolkodnának, hogy milyen (win)fost dobnak a piacra. A fő gond, hogy a júzereknek jóformán csak kötelezettségeik vannak, joguk nem igazán...
 • GulaSoft #9
  "A most felfedezett problémák kihasználásával a támadó" !!!!!! Senki ne gondolja ám azt, hogy ez a luk esetleg arra volt jó, hogy a Microfos jussion be agépbe!!!! Még véletlenül sem!!! Ez csak olyan kis lukacska ami minden médiaplayerben alapvető, és milyen szerencsések vagyunk, hogy valaki észrevette, mert most már csak majd pl. a paintet, a notepadet és hasonlókat kell már csak átvizsgálni, hogy a "támadók" ki legyenek szorítva a gépből, de addigra megjelenik az új ms csoda!!!
 • CAD #6
  igy van
 • Laci73 #1
  Számontartjuk valahol a tavaly szeptember óta kiadott patch-ek számát? :D