JohnnyCage

Celeron processzorokkal növeli eladásait az Intel

A chipóriás a számára (is) kedvezőtlenül alakuló piaci viszonyok és eredmények miatt úgy döntött, hogy módosít az idei harmadik negyedévre vonatkozó piaci stratégiáján.

Az Intelnek -a legtöbb IT céghez hasonlóan- nem túlzottan sok oka van az optimizmusra, a társaság harmadik negyedéves kilátásai pedig olyannyira borúsak, hogy a vezetők inkább módosítanak a cég rövidtávú piaci stratégiáján.

Ipari hírforrások szerint az OEM piac gyengélkedése miatt a társaság várhatóan elhalasztja DDR333-SDRAM-alapú 845PE és 845GE chipkészleteit. Ezzel egyidőben a társaság a korábban tervezettnél jóval nagyobb mennyiségű Socket-478 Celeron processzort fog a klónpiacra szállítani.

A DDR333-alapú chipkészletek kiadásának elhalasztásával a társaság mesterségesen meghosszabbítja a jelenlegi 845G és 845E megoldások életciklusát, állítják a hírforrások. A két chipsetből jelenleg egyébként meglehetősen nagy raktárkészlettel rendelkeznek az OEM cégek.

Az olcsó Socket-478 Celeron processzorok szállítmányainak növelésétől a társaság a klónszegmens fellendülését várja, de a hírforrások szerint a Pentium 4-alapú Celeronok eddigi, meglehetősen kis szállítási mennyisége az alsókategóriás processzorokhoz illeszkedő i845GL integrált grafikus chipkészlet eladásaira is rányomta bélyegét.

Mivel a DDR333 igazából már nem új a klónpiacon, a Socket-478 Celeronok megnövelt szállítási mennyisége jelentősebb mértékű keresletnövekedést hozhat a szegmensben, mint az új chipkészletek kiadása, állítják az elemzők. Az alaplapgyártók szerint emellett jótékony hatással lehet a keresletre az Intel 845E, 845G, 845D, 845GL, 815E, 815EP, és 810E chipkészleteinek közelgő árcsökkenése is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #13
    A masik kerdes pedig az, hogy hogy a fenebe jon a KR7A az Intel procikhoz? Teny, hogy AMD-hez talan a legkevesebb gond a VIA-val van, de Intel fronton nem valami nyero... Amint lathatod, Frenzy a sajat boren is tapasztalta.
  • Frenzy #12
    Nem azert nem jon be a VIA, mert leszoritotta az arakat. De a VIA miatt szivtam rengeteget:

    1) Detonator driverekben volt egy vegtelen ciklus, ami kekhalalt csinalt VIA chipsetes alaplapokon.
    2) Szinten Detonator eseteben hiaba van 4x AGP alaplapon, driver nem nagyon akarja szeretni, persze lehet "tuningolni", de azzal is voltak bajaim (nem hiaba kapcsoltak ki a driverben VIA eseteben a 4x AGPt).

    Na ja, persze mondhatod, miert veszek gagyi nVidias kartyat .. de hat ez van
  • IMYke2.0.0.0 #11
    Nekem Abit KR7A-133 a gépemben, semmi gáz vele, szóval nemtom mi a bajod a VIA-val. Sőt, ha meggondolod, pont a VIA cégnek köszönheted azt, hogy nem az eget ostromolja a barom Intel az áraival... ha ezt a mondatot nem érted, na akkor van nagy baj!

    i2k
  • Frenzy #10
    VIA, koszi de tobbet nem. SISrol meg tul keveset tudok ahhoz, hogy egy ilyen dontest meghozhassak.
  • Ligend #9
    Vegyel SiS vagy VIA chipset-es alaplapot! Miert kell neked pont Intel? ;-)
  • Frenzy #8
    De en DDR333as alaplapot akarok, miért halasztják el? :-)
  • iXBT #6
    Barom...
  • Laci73 #1
    Hogy ez a klón kifejezés mennyire divatos lett...