JohnnyCage

Az FIC a Radeon IGP-k egyetlen támogatója

A tajvani First International Computer (FIC) és a kanadai ATI Technologies cégek szorosan együttműködnek a Radeon IGP integrált grafikus chipkészletre épülő alaplapok gyártásában, illetve értékesítésében.

Az FIC az első, és egyben jelenleg az egyetlen alaplapgyártó, amely alkalmazza az ATI közelmúltban debütált Radeon IGP 320 integrált grafikus chipkészletét. Az új alaplapok a Computexen való bemutatást követően várhatóan néhány héten belül megjelennek a boltokban.

A First International Computer első ATI chipsetes alaplapja az AMD Athlon és Duron processzorokat támogató Radeon IGP 320 Northbridge chipre épül, a Southbridge chip pedig nem más, mint a VIA Technologies-féle 686B. Ami a Southbridge chipet illeti, az ATI tervei szerint hamarosan kiadja saját chipjét is, mivel azonban ennek fejleszése lassabban halad, az első alaplapokban más gyártók megoldásai találhatók.

Az FIC a közelmúltban igen szoros partnerkapcsolatot épített ki az ATI Technologies-zel, és többek között egy ideje Radeon-alapú grafikus kártyákat is gyárt. A társaság első ATI chipsetes alaplapja, a FIC IGP320 FUSION többek között különálló TV-out vezérlőkártyával kerül forgalomba, így az első integrált chipkészletes alaplap dual-view (kettős megjelenítés) támogatással.

Az FIC és az ATI cégek első közös "gyermeke" meglehetősen jó esélyekkel indul a piacon tekintetbe véve azt a tényt, hogy az alaplap a társaságok árkedvezmény programja keretében 90 dolláros, igen kedvező áron kerül forgalomba. Ezek után már csak az a kérdés, hogy az integrált Radeon grafikus mag milyen teljesítményre lesz képes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!