Franczy

Az Intel megkönnyíti a számítógépgyártók dolgát

Az Intel képviselői hétfőn számos olyan vadonatúj "építőelem"-et jelentettek be, melyek segítségével a cég üzleti partnerei minden korábbinál könnyebben építhetnek majd Intel processzoros szerver számítógépeket. Az Intel munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy ezen új termékeket a chipgyártó elsősorban azért dobja piacra, mert ily módon meg szeretné könnyíteni a számítógépgyártó cégek dolgát, mely cégek ezen újdonságok alkalmazása révén sok fejlesztési időt, és nem utolsó sorban jelentős mennyiségű pénzt takaríthatnak meg. Mint ismeretes, az Intel bevételeinek oroszlánrészét képezik a különböző processzorokból származó bevételek, azonban a chipgyártó a processzorok gyártása mellett nagy hangsúlyt fektet az egyéb számítógépes alrendszerek kifejlesztésére és gyártására is.

Az Intel által most bejelentett építőelemek elsősorban azon hálózatra kapcsolt, nagy teljesítményű szerver számítógépek piacára vannak pozícionálva, mely számítógépek esetében leginkább az első osztályú megbízhatóságon, illetve a nagy számítási teljesítményen van a hangsúly. Az Intel többek között számos új alaplapot, valamint ezen alaplapok fogadására felkészített speciális számítógépházat jelentett be, valamint mindenképpen említést kell tennünk az Intel által most bemutatott barebone rendszerekről, melyeket a számítógépek gyártásával foglalkozó cégeknek a forgalomba hozatal előtt már csak a megfelelő processzorokkal, memóriákkal és merevlemezekkel kell ellátniuk.

Phil Brace, az Intel Enterprise Platforms and Solutions Division marketing igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az említett Intel építőelemeket a kisebb számítógépgyártó cégek várhatóan éppúgy alkalmazni fogják majd, mint a nagyobb számítógépgyártó vállalatok, ugyanis ezen újdonságok révén az Intel szinte összes partnere sok időt és pénzt takaríthat meg. Brace hangsúlyozta, hogy a most debütált új Intel termékek tökéletesen kompatibilisek egymással, vagyis segítségükkel a lehető legmegbízhatóbb szerver számítógépek építhetők, Brace ezenkívül pedig azt is elárulta, hogy az Intel az idei év második felében további számítógépes építőelemeket kíván piacra dobni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • varia #2
    Vagy talan fakocka?