JohnnyCage

Az Infineon megszerzi az Ericsson chip részlegét

A svéd telekommunikációs gyártó Ericsson szerdán bejelentette, hogy eladja Microelectronics chip részlegét a német Infineon Technologies-nek.

A megállapodás szerint a német chipgyártó Infineon Technologies részvényekkel fog fizetni az Ericssonnak a megvásárolt részlegért, mintegy 377 millió dollár (400 millió euró) értékben. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Ericsson a tranzakcióval mekkora részt szerez a német társaságban.

"Ez a stratégiai együttműködés jelentősen előre fogja lendíteni mindkét társaság kommunikációs üzletágát" - mondta Ulrich Schumacher, az Infineon Technologies vezérigazgatója. "Amellett, hogy a drótnélküli megoldások fejlesztésében szerzett tapasztalatainkra építünk, az Infineon partnerkapcsolatot alakít ki az egyik vezető mobilkomunikációs gyártóként ismert Ericssonnal."

A svéd Ericsson, amely a mobilkommunikációs hálózati eszközök piacvezető szállítója, a mobilszolgáltatók visszafogott kiadásai miatt képtelen nyereségessé tenni működését, mitöbb jelenleg komoly veszteséget termel. A cég korábban bejelentette, hogy fő üzletágához szervesen nem kapcsolódó divízióit várhatóan eladja.

"Mivel a Microelectronics-ot eladtuk, a jövőben jobban tudunk majd összpontosítani fő tevékenységünkre. A mostani megállapodás azonban csak kisebb horderejű, és nem változtat az Ericsson piaci szemléletén" - közölte a társaság egyik vezetője.

- Mindezt egy jelentős lépésnek tekintjük affelé, hogy jobban összpontosítsunk fő tervékenységünkre - mondta Kurt Hellstrom, az Ericsson vezérigazgatója.

Az Infineon mintegy 700 alkalmazottat fog átvenni az Ericssontól olyan területeken, mint a kutatás és fejlesztés (R&D), gyártás, és gyártási felszerelések. Az Ericsson két stockholmi gyárában dolgozó 600 alkalmazott továbbra is a társaság kötelékében marad.

A két társaság megállapodását a piaci szabályozószerveknek a közeljövőben még jóvá kell hagyniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!