JohnnyCage

Kötelező szabadságolások az IT óriásainál

A webes adatbiztonsági szolgáltató VeriSign alkalmazottjait legalább három nap szabadság kivételére kötelezi a mostani, illetve a következő negyedévben. A HP és SUN alkalmazottak legalább egy hetet pihenni fognak a nyáron.

A VeriSign szerdán jelentette be lépését, miszerint a társaság anyagi terhei csökkentésének céljából kötelező szabadságokat ír ki alkalmazottjainak, hasonlóan, mint a Cisco Systems tette azt tavaly. A társaság a hozzávetőleg 3000 alkalmazottjának elküldött e-mailben arra kötelezi a cég munkatársait, hogy vegyenek ki három nap fizetett szabadságot június vége előtt, illetve július első hetében.

"Számos alkalmazottunk egyébként is kivette július első hetét, ezért úgy döntöttünk, hogy az egész társaságra kibővítjük a szabadságolást" - mondta Brian O'Shaughnessy, a VeriSign szóvivője.

A Hewlett-Packard és SUN Microsystems cégek, pontosabban azok amerikai részlegei szintén szerdán jelentették be hasonló terveiket. A két társaság július első hetére bezárja kapuit, alkalmazottjait pedig fizetett szabadságra küldi. Az Egyesült Államokban egyébként számos IT cég tervez hasonló lépést a költségek csökkentése érdekében.

A SUN, amely cég egyébként tavaly után idén már a második alkalommal tervez nyári munkaszünetet közölte, hogy alkalmazottjai kérhetnek (fizetés nélküli) szabadnapot is július első hetére.

A HP amerikai alkalmazottjainak küldött e-mail levelében azzal indokolja a nyári munkaszünetet, hogy a társaság az Egyesült Államok piacának jelenlegi, mélyponti helyzetét így tudja a leghatékonyabban átvészelni. Az óriáscég a tavalyi évben hasonlóképp szabadságaik kivételére kérte alkalmazottjait, amely mellett a társaság létszámleépítést is végrehajtott. A HP által felvásárolt Compaq Computer szintén kiírt egy hét munkaszünetet tavaly nyáron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!