Franczy

Minden eddiginél kisebb Dell notebook

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei közé sorolt Dell Computer hétfőn egy olyan vadonatúj mini-notebookkal rukkolt elő, mely a cég minden eddigi hasonló kategóriás termékénél kisebb méretekkel rendelkezik. A gyártó Latitude termékcsaládjába tartozó X200 típusjelzésű notebook újdonság tömege alig több mint 1,2 kilogramm, vastagsága nem éri el a 2,5 centimétert, ám ennek ellenére teljesértékű 12,1 colos képátlójú LCD kijelzővel rendelkezik.


A Dell Computer nem is olyan régen még úgy vélekedett, hogy az 1,4 kilogrammnál könnyebb mini-notebookok méretüknél fogva több szempontból is korlátozott képességekkel rendelkeznek, vagyis elmondható, hogy a neves gyártó egészen a közelmúltig nem igazán szimpatizált a legkisebb-legkönnyebb hordozható számítógépek piacával. Az idő múlásával és a technológia fejlődésével azonban a Dell Computer is ráébredt az ebben a piaci szegmensben rejlő lehetőségekre, és mint azt a mostani példa mutatja, a gyártó nagy lendülettel vetette bele magát a parányi notebookok piacára.

A most bejelentett Dell Latitude X200 típusjelzésű hordozható számítógép alapára 1899 dollár, mely ár többek közt egy 12,1 colos képátlóval rendelkező LCD kijelzőt, egy 800 MHz-es működési frekvenciájú, ultra-alacsony feszültségigényű Intel Pentium III processzort, 128 MB memóriát, valamint egy 30 GB kapacitású merevlemezt foglal magába, vagyis nyugodt szívvel állítható, hogy a Dell újdonsága esetében igaz az a mondás, miszerint kicsi a bors, de erős. A Dell Latitude X200 esetében rendkívüli fontossággal bír, hogy billentyűzete alig két százalékkal kisebb csak a teljesen hagyományos notebookok esetében használatos billentyűzeteknél. Ez azért fontos, mert a felhasználók értelemszerűen a lehető legkényelmesebb módon szeretik használni hordozható számítógépeiket, valamint mindenképpen figyelemreméltó, hogy az eddig forgalomba került mini-notebookok sikertelensége éppen a nem megfelelő méretű billentyűzettel volt okolható.


A Dell Computer a Latitude X200-as notebookokhoz készített egy X200 Media Base névre keresztelt bővítőeszközt is, mely révén a Dell újdonsága teljes méretű billentyűzettel, floppy meghajtóval, vagy akár CD-ROM drive-val is kiegészíthető. A CD-ROM meghajtót magába foglaló X200 Media Base alapára egyébként 299 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #1
    csak annyi, hogy az Apple TiBook se sokkal vastagabb, és abban benne van a DVD-CDRW is. :)