JohnnyCage

Stabilizálódhat az LCD kijelzők ára

A folyadékkristályos kijelzők (LCD) ára a közelmúltban kialakult hiány miatt az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett. Bár az LCD gyártókapacitás továbbra is igen szűkös, jó esély van az árak stabilizálódására.

Hogy az LCD panelek hiánya még korántsem ért véget, arra a legjobb bizonyíték az, hogy számos gyártó ideiglenesen leállította a 17 colos LCD monitorok szállítását, mivel nem jutott elegendő nagyméretű kijelzőhöz.

A tajvani LCD monitorgyártók szerint az eszközök eladásai az idei második negyedévben jelentősen felülmúlhatják az év első három hónapjának eredményét. A szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az LCD kijelzők gyártásához szükséges alapanyagok elhúzódó hiánya könnyen keresztül húzhatja ezeket a számításokat. A vezető LCD monitorgyártók jelenleg ugyanis csak mintegy 10-20 százalékkal kevesebb kijelzőre tudnak szert tenni, mint amennyire a piaci kereslet alapján szükségük lenne. A notebookokba szánt, 15 colos LCD kijelzők ára májusban ráadásul további 10-15 dollárt emelkedett, ami arra késztetheti az LCD gyártókat, hogy ideiglenesen háttérbe szorítsák az asztali monitorokba készülő kijelzőket.

Annak ellenére, hogy a helyzet továbbra sem mondható túlzottan megnyugtatónak, az ipari szakértők úgy vélik, az LCD árak a közeljövőben minden bizonnyal stabilizálódni fognak. A 15 colos LCD kijelzők ára jelenleg 260 dollár körül mozog.

Az egyre kiélezettebb konkurenciaharc, illetve az ellátásbeli gondok több gyártót is arra késztettek, hogy kilépjen a 15 colos LCD kijelzők piacáról, és a nagyobb, 17 colos változatok felé forduljon. A 17 colos LCD monitorok népszerűsége a közelmúltban drasztikusan megnőtt, mivel egyre több felhasználó választ ilyen megoldást a kisebb, 15 colos modellek helyett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    Igen, mondjuk a 17"-os jószágok ára stabilizálódhatna 150 forint magasságában :)))))