JohnnyCage

MSI optikai meghajtók és LCD monitorok

A PC grafikus kártyák piacának meghódítását követően a tajvani Micro-Star International (MSI) a közelmúltban célba vette az optikai meghajtók, illetve LCD monitorok piacát is.

A társaság egyelőre saját márkaneve alatt megjelenő LCD (Liquid Crystal Display - Folyadékkristályos kijelző) monitorokkal, CD-ROM és CD-RW (újraíró) meghajtókkal bővíti termékpalettáját, amely jelenleg elsősorban alaplapokból és videókártyákból áll. A hírek szerint az MSI már a március folyamán megkezdte az LCD monitorok gyártását a kínai piac számára. A Micro-Star lapos monitorjait egyelőre az AOC márkanevéről ismert Top Victory Electronics készíti szerződéses gyártóként.

A társaság várhatóan májusban kezdi meg a CD-ROM és CD-RW eszközök gyártását baoani (Shenzen, Guangdong tartomány, Kína) gyárában. Ez egyébként nem az első eset, hogy az MSI megpróbál betörni az optikai meghajtók piacára: A társaság tavaly 59,93 százalékos részt vásárolt az optikai meghajtókat készítő tajvani Accesstekben.

Az elemzők szerint újabban általánosan megfigyelhető jelenség, hogy az alaplapgyártó cégek az alaplapok piaca mellett más területekre is betörnek. Ennek fő oka az alaplapok eladásaiból származó nyereség visszaesése. Az ASUStek Computer, Elitegroup Computer Systems (ECS), és Micro-Star International (MSI) cégek az idei első negyedévben bevételeik alig felét szerezték az alaplapok piacán. A második negyedév várhatóan hasonló eredményt fog hozni, vagyis a társaságok új üzletágai továbbra is meghatározó szerepet fognak betölteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!