Franczy

Újfajta hibrid modem a GTrantól

Egy amerikai cég, a GTran Wireless a napokban bemutatta azon újgenerációs modemjét, mely képes arra, hogy automatikusan átkapcsoljon a 802.11-es vezeték nélküli hálózati szabvánnyal kompatibilis üzemmódból a kereskedelemi szolgáltató cégek által üzemeltetett vezeték nélküli internetezéshez szükséges üzemmódba, vagyis lényegében egy újfajta, kettő az egyben modemről van szó. A GTran Wireless egyébként nem az első cég, mely hasonló, úgynevezett hibrid modemmel áll elő, ugyanis a közelmúltban néhány konkurens cég e tekintetben már megelőzte az amerikai céget, mindenesetre elmondható, hogy a hibrid modemek piacán szépen lassan kezd felpezsdülni az élet.


A cég képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a GTran Wireless az újgenerációs modemet elsősorban az olyan elfoglalt üzletemberek számára ajánlja, akik attól függetlenül, hogy munkahelyükön tartózkodnak, vagy éppen utaznak, folyamatosan kapcsolatban szeretnének lenni cégük számítógépes hálózatával, illetve folyamatos internetelérésre van szükségük. Az üzletembereknek hordozható számítógépeikhez, illetve kéziszámítógépeikhez az eddigiekben két különböző, hitelkártya méretű modemet kellett vásárolniuk, amennyiben a folyamatos hálózati kapcsolatot biztosítani kívánták. Mostantól azonban megváltozik a helyzet, ugyanis az immár a GTran Wireless termékskáláján is megtalálható újfajta hibrid modem egyben képes kommunikálni a két különböző hálózati típussal. Amikor ugyanis az üzletember munkahelyén tartózkodik, akkor a modem automatikusan a helyi vezeték nélküli hálózatra csatlakozik, ha pedig az üzletember elhagyja munkahelyét, a modem újfent automatikusan valamely kereskedelmi szolgáltató cég vezeték nélküli hálózatára csatlakozik.

A GTran Wireless most bejelentett, és a kereskedelmi forgalomban az idei év második felében megjelenő hibrid modemjéhez az Irvine-i (Kalifornia) székhelyű Intersil szállítja a 802.11-es vezeték nélküli hálózati szabvánnyal kompatibilis chipeket. John Allen, az Intersil igazgatója a mostani bejelentés kapcsán elmondta, hogy a felhasználók már régóta várnak az újgenerációs hibrid modemekre, azonban a technológia csak most érte el azt a fejlettségi szintet, hogy a megfelelően kis méretű és megfelelően nagy tudású hibrid modemek gyártása végre megkezdődhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!