JohnnyCage

Az amerikai kormány vizsgálatot indít a HP szavazás ügyében

Az Egyesült Államok kormányának két különböző divíziója is vizsgálatot indított a Hewlett-Packard ellen. A HP állítólag nyomást gyakorolt az egyik befektetési bankra, hogy szavazzon a HP-Compaq fúzió elfogadása mellett.

Carly Fiorina
A U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) dokumentumai szerint a bizottság San Francisco-i szervezete, valamint a U.S. Attorney's Office Dél-New York-i hivatala kért információt a Deutsche Bank szavazatáról. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumából emellett a Northern Trust szavazati jegyzőkönyvét is berendelték.

Az elmúlt héten számos hírügynökség megkapta Carly Fiorina HP vezérigazgató azon beszédének felvételét, amelyben a vezetőnő kifejti, hogy a társaságnak tenni kellene valamit a Deutsche Bank, illetve a Northern Trust szavazatainak megnyerése érdekében.

Walter Hewlett, aki a kezdetektől fogva ellenezte a HP Compaq-kal való egyesítését azt állítja, hogy a HP vezetősége törvénytelen módszerekkel vette rá a Deutsche Bankot a fúzió támogatására. A HP társalapító William Hewlett fia azt kérte a bíróságtól, hogy érvénytelenítse a március 19-ei szavazás eredményét, amely szerint a részvényesek csekély többséggel, de a fúzió mellett tették le voksukat.

A bíróság a HP heves tiltakozása ellenére alaposnak találta a csalás gyanúját, és megindította a vizsgálatot az ügyben. A bírósági eljárás április 23-án veszi kezdetét.

A HP vezetői egy hétfőn kiadott közleményben kijelentették, hogy nem követtek el semmilyen törvénysértést, vagy helytelen cselekedetet. "Továbbra is optimisták vagyunk, és bízunk benne, hogy az eredeti terveknek megfelelően, időben be tudjuk fejezni a két cég egyesítését" - áll a közleményben.

A Hewlett-Packard vezetői fontosnak tartották megjegyezni, hogy a vizsgálat az ügy körüli nyugtalanság miatt indult meg, és nem tekinthető bizonyítéknak arról, hogy bármiféle törvénysértés történt volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #2
    gondolom ez is amolyam ájbiemes, meg szános csúsztatás.
  • Turmoil #1
    "A bíróság a HP heves tiltakozása ellenére alaposnak találta a csalás gyanúját, ..."

    Vagy pont azért? :)))