Franczy

Új ultrakönnyű notebookok a láthatáron

Különböző források szerint biztosra vehető, hogy a jövő hónapban mind a Dell Computer, mind a Gateway vadonatúj ultrakönnyű notebookokat dob piacra. A Dell Computer várakozások szerint egy X200 típusjelzésű Latitude hordozható számítógéppel kívánja meglepni a felhasználókat, mely mindössze 1,36 kilogrammos tömeggel és 2000 dolláros árcédulával fog rendelkezni. Ezzel párhuzamosan a konkurens Gateway munkatársai sem pihennek, ugyanis pár héten belül várhatóan lerántják majd a leplet a cég vadonatúj pehelysúlyú notebookjáról, a Solo 200-ról. Az üggyel kapcsolatban egyébként sem a Dell Computer, sem a Gateway képviselői nem kívántak nyilatkozni, mondván, hogy be nem jelentett újdonságokhoz nem fűzhetnek kommentárt.

Szakértők szerint érdekes, hogy az említett két mamutcég éppen akkor dobja piacra vadonatúj ultrakönnyű notebookjait, amikor az ilyen kategóriába tartozó hordozható számítógépek iránti kereslet megcsappanni látszik. Nem is olyan régen egyébként ezek a legkönnyebb és egyben legkisebb számítógépek a notebook piac húzóágazatába tartoztak, azonban az immár huzamosabb ideje tapasztalható gazdasági lassulás következtében mostanság nem túl nagy igény mutatkozik az ilyen jellegű notebookok iránt. Ez egyébként nem meglepő, ugyanis az ultrakönnyű notebookok a bennük alkalmazott különleges high-tech megoldások miatt minden esetben drágábbak normál társaiknál, a felhasználók pedig sok esetben inkább az olcsóbb és testesebb, ám egyben nagyobb tudású notebookok felé tendálnak.

Várakozások szerint a Dell közeljövőben debütáló Latitude X200-as ultrakönnyű notebookja új kategóriát teremt majd a Round Rock-i (Texas) székhelyű cég hordozható számítógépeket tartalmazó termékskáláján, és a jelenleg forgalomban lévő, a vadonatúj X200-as modellnél némileg nagyobb méretekkel rendelkező Latitude C400-as notebook továbbra is megvásárolható lesz. A Gateway notebook kínálatának jövőbeli újdonsága, a Solo 200 az előzetes információk szerint körülbelül 2000 dollárba kerül majd, és nagymértékben hasonlít a cég által jelenleg forgalmazott Solo 3450-es modellre és a konkurens Dell ultrakönnyű újdonságára. Ide kapcsolódó hír, hogy az Intel ugyancsak a közeljövőben tervezi az 1,4 és 1,5 GHz-es Pentium 4-M processzorok bemutatását, valamint a jelenleg kapható 1,6 és 1,7 GHz-es Pentium 4-M chipek árának mérséklését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #3
    Nem az ujj M proceszorrol van szo ?
  • Draco #1
    a közeljövőben tervezi az 1,4 és 1,5 GHz-es Pentium 4-M processzorok bemutatását, valamint a jelenleg kapható 1,6 és 1,7 GHz-es Pentium 4-M chipek árának mérséklését. ????? Hogy is van ez??
    1,6 ; 1,7 arat mersekelik az 1,4 ; 1,5 -ot meg csak most mutatjak be?