JohnnyCage

A Red Hat célba vette a nagyvállalatok piacát

A Red Hat Inc. kedden kiadta első olyan Linux operációs rendszerét, amely kifejezetten a Unixról váltani készülő vállalati felhasználók számára készült.

A kedden kiadott, Red Hat Advanced Server elnevezésű megoldás a társaság Enterprise Platform Series sorozatának része lesz. Az új megoldás továbbfejlesztett menedzselési lehetőségeket, nagyobb teljesítményt, jobb felhasználhatóságot, illetve kiemelkedő skálázhatóságot ígér.

"A Red Hat Linux ezidáig egyetlen változatban készült, amelynek minden felhasználót ki kellett szolgálnia. Az Advanced Server azonban kifejezetten olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket a vállalati felhasználók, illetve a szoftverfejlesztők igényelnek, beleértve a szerver fürtözést, és a különböző rendszermenedzselési funkciókat is" - mondta Paul Cormier, a Red Hat technikai részlegének elnökhelyettese.

A társaság vezetői azt remélik, hogy az új operációs rendszer sorozat rá tudja venni a felhasználókat, hogy váltsanak a SUN Microsystems, illetve Hewlett-Packard által fejlesztett Unix megoldásokról, amelyek megvásárlása, és fenntartása egyaránt sokkal költségesebb. "A társaságok egyre inkább eltávolodnak a drága Unix megoldásoktól, és a Linux felé fordulnak" - mondta Matthew Szulik, a Red Hat vezérigazgatója.

Az új, maximum 8 IA-32 processzort támogató Advanced Server a 2.4.9-es Linux kernelre épül, és tartalmazza a Red Hat Cluster Manager megoldását, illetve a process scheduler javított változatát is. Az Advanced Server alapára szerverenként 800 dollár, amely ár egy éves Red Hat Network előfizetést is tartalmaz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #1
    Csak ne tavolodjanak el az asztali rendszerek keszitesetol sem... foleg, hogy most a Mandrake nagy bajban van...