JohnnyCage

ASUS notebookok asztali P4 chippel

A tajvani ASUStek Computer a közelmúltban külön divíziót hozott létre az asztali chipekre épülő notebookok kifejlesztéséhez. A társaság első modelljei a második negyedévben jelennek meg.

Johnny Shih, az ASUStek Computer elnöke maga fogja felügyelni az új divízió működését.

A társaság közleménye szerint már az idei második negyedévben megjelenik az első olyan ASUS notebook PC, amely asztali számítógépekbe szánt Intel Pentium 4 processzorra épül. Az ASUStek az idei évben egyébként mintegy 1,5 millió notebookot szeretne értékesíteni, a társaság jövő évi terve pedig a Tajvan öt legnagyobb notebook gyártója közé való bekerülés. Az asztali processzorral szerelt notebookok az ASUStek szerint várhatóan igen komoly szerepet fognak játszani a társaság notebook piaci előrelépésében.

Tajvan két legnagyobb notebook gyártója, a Quanta Computer, illetve a Compal Electronics az idei évben egyenként mintegy 3,5 - 5 millió notebookot tervez leszállítani.

Az ASUStek tavalyi évben kiadott, módosított L8400-as notebookja óriási sikereket ért el. Az asztali Pentium III-as chippel szerelt modell sikerét követően a társaság újabb asztali chipes modellek piacra dobását vette tervbe az Intel SFF (Small Form Factor - Kisméretű) Pentium 4 processzoraival. A kisméretű PC-kbe szánt Pentium 4 változat fogyasztása azonban túlzottan nagy volt, így az ASUStek nem tudott megfelelő minőségű notebookokat építeni a chipre. Shih akkor, a társaság hírnevének védelmében nem engedte piacra az instabil működésű notebookokat, és inkább leállította a projectet. A jelek szerint azonban már nem kell sokat várni az új, asztali Pentium 4 chipekkel ellátott modellek megjelenésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #2
    vegulis annyira nem nagy gond, kepzeld el hogy valaki pl nem vonaton meg strandon akar gepezni, csak azt akarja hogy magaval tudja hordozni a megszokott kornyezetet, ezt eloadashoz rakotni projektorra, magaval vinni szallodaba, nyaraloba, stb stb, csak a huteset oldjak meg szepen mert p4-nek az is kell...
  • Yfel #1
    Kivancsi leszek, hogy hogy tudjak kikuszobolni az asztali processzorok fogyasztasaval jaro hatranyokat