JohnnyCage

Az ATI kihelyezi videókártya gyártását az ASUStekhez

Egyes hírforrások szerint az ATI Technologies a közeljövőben a tajvani ASUStek Computerhez telepíti videókártya gyártását. Mindez azt jelenti, hogy az ATI saját márkaneve alatt piacra kerülő videókártyákat, vagy legalábbis jelentős részüket az ASUStek fogja gyártani.

A két cég ezzel tovább bővíti jelenleg is meglehetősen széleskörű partnerkapcsolatát. Az ASUStek egyébként szokás szerint nem erősítette meg hivatalosan, sőt nem is kommentálta a cég partnerkapcsolatainak alakulásáról szóló híreket.

Az ATI Technologies a grafikus chipek piacán elért piaci részesedésének növelése érdekében tavaly júniusban változtatott korábbi üzleti stratégiáján, és az nVidia-hoz hasonlóan más videókártya gyártók számára is elérhetővé tette grafikus processzorait. Bár a kanadai társaság tavaly óta számos gyártóval kötött szerződést, ezek a cégek általában a kisebbek közé tartoznak. A vezető gyártók közül az ATI csak a Gigabyte Technology, FIC, és Wistron cégekkel tudott szerződést kötni.

A mostani lépés célja az, hogy a társaság szoros partnerkapcsolatot alakítson ki a rivális nVidia chipjeit alkalmazó társasággal, és bejuttassa saját megoldásait az ASUS videókártyákba. Az ATI eredetileg egyébként Kínába, egész pontosan a Gigabyte kínai gyáraiba telepítette kártyagyártását. A Gigabyte a társasággal kötött együttműködési szerződés aláírását követően kapta meg a rendelések jelentős részét. Az amerikai, illetve európai piacra szánt Radeon-alapú videókártyáknak jelenleg mintegy 50 százalékát teszik ki az ATI saját márkaneve alatt forgalomba kerülő megoldások. Ez az arány Ázsiában 20 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RpPRO #2
    Miert ne gyarthatna mindkettot? Ha az nvidia tiltakozna, leallna, mert nem vagna maga alatt a fat, mivel nvidiabol nagyobb a bevetele.