SG.hu

Jól halad a Panasonic és az NEC együttműködés a 3G mobiltelefonok terén

A tavaly augusztusban létrejött együttműködési szövetség részéről a Panasonic és az NEC képviselői bejelentették, hogy befejeződött a mag-architektúra tervezése a 3G mobiltelefon platform számára. Ez az architektúra elsősorban az NEC és a Panasonic 3G-s mobiltelefonjaiban kerülnek alkalmazásra, de szó van a technológia további, azonos platformon érdekelt cégeknek történő átadásáról is.

A Panasonic és az NEC a szoftverfejlesztési munkálatokat is megkezdte, mely programhoz közös fejlesztőirodát nyitottak Yokohamában "3G Mobile Collaboration Office" név alatt. Az iroda alapításának elsődleges célja a termékfejlesztés felgyorsítása.

A két fenti bejelentéssel a Panasonic és az NEC megtette az első lépést a 3G-s mobiltelefonok közös globális stratégiájának előmozdítása felé. A két vállalat az olyan területeken is folytatni kívánja a globális fejlesztési együttműködést, mint a műszaki szabványosítás, a magtechnológia- és szoftver-fejlesztés, valamint a mobiltelefon termékpromóció.

Közös fejlesztési eredmények

1. Mag-architektúra/interfész:
Ebben a kétprocesszoros mag-architektúrában két független funkcionális blokkra különülnek a W-CDMA kommunikációs és az alkalmazási funkciók. A Panasonic és az NEC közös programja a (a magtechnológiáján alapuló) kommunikációs CPU és az alkalmazás CPU határfelületének közös tervezése. A mag-architektúra főbb előnyei: - Egyszerűbb fejlesztés
Kétprocesszoros konfiguráció esetén az A-CPU és a C-CPU szoftvere egymástól függetlenül is fejleszthető, emellett a nagyobb lélegzetű szoftvereket sokkal egyszerűbb ellenőrizni és a szükséges korrekciókat elvégezni rajtuk.
- A beszállítók szabadon hozzáadhatnak saját alkalmazásokat és funkciókat a rendszerhez
Az interfész közös tervezése lehetővé teszi a beszállítók számára saját alkalmazások készítését a kommunikációs CPU-hoz

2. Architektúra alkalmazás
A két vállalat átfogó terveket készít a 3G rendszerű mobiltelefonokban alkalmazásra kerülő mag-architektúra használatához, amelynek kísérleti jellegű bevezetése 2003. márciusa előtti félévben várható. Lehetőség van a mag-architektúrán alapuló fejlesztés platformjának átadására a félvezetőgyártó, telefongyártó és szoftverfejlesztő cégek számára.

3. LSI arhitektúra támogatás
A két vállalat saját félvezető divíziója mellett a jelentős félvezetőgyártó cégekkel is folyamatos kapcsolatban áll a jelen mag-architektúrát alkotó LSI rendszer viszonylatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!