JohnnyCage

Windows biztonsági szűrőt készít a Microsoft

A Microsoft a közeljövőben ki kíván adni egy olyan varázsló jellegű programot, amely segítséget nyújt a felhasználóknak és hálózati adminisztrátoroknak kiküszöbölni az operációs rendszer, valamint egyéb Microsoft alkalmazások biztonsági hibáit.

A redmondi (Washington) központú szoftvercég mindenképpen meg szeretné erősíteni a felhasználók Microsoft termékek iránti bizalmát. A társaság ezért a közeljövőben kiad egy Baseline Security Advisor elnevezésű programot, amely átvizsgálja a Windows operációs rendszert, valamint számos egyéb Microsoft szoftvert hiányzó biztonsági javítások, könnyen feltörhető jelszavak, valamint egyéb gyengeségek után kutatva. "A célunk az, hogy lehetővé tegyük a felhasználók számára saját rendszerük biztonságának ellenőrzését" - mondta Jason Shaw, a Microsoft vezető termékmenedzsere. "A szoftvert mindemellett a hálózati adminisztrátorok is fel tudják majd használni a hálózat átvizsgálására" - tete hozzá a vezető.

Bár a szoftveróriás hivatalosan még nem jelentette be az új szoftvert, a társaság bemutatta annak korai stádiumban lévő változatát az RSA Conference 2002 konferencián. Shaw elmondása szerint a szoftver márciustól ingyenesen letölthető lesz a társaság weboldaláról.

Az MBSA a Microsoft legújabb lépése termékeinek biztonságossá tételére. Az elmúlt évben felbukkant nagyszámú biztonsági hiba ugyanis megingatta a felhasználók bizalmát a szoftveróriás termékeiben. A Microsoft tavaly ősz óta mintegy 9 ezer programozóját képezte ki a biztonságos programozás technikáira, és mint Bill Gates, a társaság elnöke januárban bejelentette, a szoftvercég számára a jövőben minden egyébnél fontosabb lesz szoftvereinek biztonságossága.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KeelRoy #14
    "A társaság ezért a közeljövőben kiad egy Baseline Security Advisor elnevezésű programot, amely átvizsgálja a Windows operációs rendszert, valamint számos egyéb Microsoft szoftvert hiányzó biztonsági javítások, könnyen feltörhető jelszavak, valamint egyéb gyengeségek után kutatva."

    És utána elküldi a MicroSlow-nak...!?
  • Pheel #13
    Látom te is csak távolról láttál még fejlesztőket illetve fejlesztéseket...
  • CybearBoy #12
    Szaarból nem lehet várat építeni. 1000 milló ultraszűrőjavítóvarázsló progi sem segithet a winfoson. Először 1 stabil alap kéne. Szerintem az XP is ugyan olyan szaar, mint a többi, csak ,,szebb" a csomagolása...
  • Johann #11
    Szerintem bennük már csak az öltönyös-nyakkendös felhasználók biznak akik az üzletet látják bennük! A gyürött pólós,szakadt farmeros rendszergazdák viszont már régóta máshol keresik a megbízhatóbb, biztonságosabb megoldást! :)
  • braindance #7
    "A Microsoft a közeljövőben ki kíván adni egy olyan varázsló jellegű programot, amely segítséget nyújt a felhasználóknak és hálózati adminisztrátoroknak kiküszöbölni az operációs rendszer, valamint egyéb Microsoft alkalmazások biztonsági hibáit."

    Hát igen, ehhez egy varázsló program kell, másképpen nem megy. :)
  • zorro82 #3
    Málykroszoft... A hideg kiráz a név hallatán! Nem lehetne vhogy lenullázni ezt a céget?