Csabi

Hamarosan piacra kerül a Toshiba legvékonyabb notebookja

A Toshiba különböző notebookjai az elmúlt években nagyon sikeresek voltak a vásárlók körében. A cég egy ideig a világ első számú notebookgyártójának számított, azonban a Dell Computer átvette a vezetést ezen a piacon. Így most a Toshiba mindent elkövet, hogy ismét minél jobb eredményeket érjen el. Ennek érdekében igyekszik olyan notebookokat kifejleszteni, amelyek valamilyen szempontból kiemelkednek a többi cég terméke közül. A legújabb Portege 2000 is ezen termékek közé tartozik, hiszen a világ egyik legvékonyabb számítógépe.

A Toshiba Portege 2000 nevű notebookjáról először körülbelül egy hónapja lehetett hallani. Azóta a cég nagyon igyekezett, hogy az új számítógépe minél előbb piacra kerülhessen. A Toshiba most azt tervezi, hogy a legvékonyabb notebookjának szállítását hétfőn elkezdi.


A Portege 2000 körülbelül 1,5 centiméter vastagságú, míg a súlya megközelítőleg 1200 gramm. A notebook burkolata speciális magnéziumötvözetből készül, amely nagyon strapabíró, és megfelelően védi a számítógépet a különböző káros környezeti hatásoktól. A Toshiba az új számítógépét igyekezett úgy kifejleszteni, hogy annak vékony és könnyű kialakítása ne menjen a teljesítmény és a funkcionalitás rovására. Ezért olyan komponenseket használt fel, amelyek a kis méretük ellenére megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek. Ezek közé tartozik például a cég 1,8 colos, 20 GB kapacitású merevlemeze is, amely elsősorban notebookokhoz és MP3 lejátszókhoz készül. A Portege 2000-ben a kis merevlemezen kívül megtalálható egy 750 MHz-es Pentium III-M processzor, 256 MB memória és egy 12,1 colos kijelző. Az új számítógép támogatja a vezetéknélküli kommunikációt lehetővé tevő 802.11b előírásokat. A két USB port mellett egy SD (Secure Digital) foglalattal is rendelkezik. A Portege 2000 egyik legnagyobb hátránya, hogy nem tartalmaz sem CD, sem pedig DVD meghajtót. A cég szerint az új notebook akkumulátorainak élettartama 2-4,5 óra.

A Toshiba Portege 2000 hivatalos ára 2199 dollár (620 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zplayer #3
    en megvagyok a cd/dvd nelkul. Amugy pedig ezek vannak hozza, csak kivulrol lehet hozzacsatolni oket. Elfogadnam. :)