JohnnyCage

Az Intel már az IDF-re készül

Február 25. és 28. között ismét megrendezésre kerül a chipóriás Intel féléves fejlesztői konferenciája, az Intel Developer Forum (IDF). A társaság a hírek szerint már gőzerővel készül a San Francisco-i eseményre.

A február 25-én, hétfőn kezdődő eseményen az Intel a várakozásoknak megfelelően bemutatja a társaság legérdekesebb újdonságait, betekintést enged ütemtervébe, és várhatóan számos termékbejelentésre, illetve -kiadásra is sor fog kerülni. Hogy mi lesz a kiállítás és konferencia fénypontja? Ezúttal elsősorban a hálózati- és szerver chipek fognak a középpontban állni, és többek között "McKinley invázió várható", derült ki Pat Gelsinger technikai vezető nyilatkozatából.

A négynapos konferencia a vezérigazgató Craig Barrett nyitóbeszédével veszi kezdetét a Moscone konferenciaközpontban, és 28-án ér véget. Az eseményen az Intel mellett mintegy 140 olyan cég képviselteti magát, amely valamilyen formában kapcsolódik az óriáscég technológiájához, és várhatóan mintegy 4000 látogató fogja megtekinteni a kiállításon bemutatott újdonságokat.


Az Intel maga számos új kezdeményezét fog bejelenteni, amelyet több új processzor kiadása kísér majd. A társaság célja ugyanakkor elsősorban a PC-ken kívüli üzletág népszerűsítése. Ezen megoldások körébe a szerverekbe szánt processzorok, a hálózati chipek, és az új chipgyártási technológiák tartoznak.

Bár a 2001-es év igen kedvezőtlenül alakult a hálózati és kommunikációs szektor számára, az Intel szerint az idei év jelentős fellendülést hoz a szegmensben. A chipóriás szerint a hálózati és kommunikációs eszközöket gyártó cégek a jövőben több megoldást fognak külső cégektől vásárolni, mint ezidáig, kutatási, illetve fejlesztési célú kereteiket pedig inkább más területeken költik majd el. Az Intel pedig természetesen piacvezető szerepet szeretne betölteni a hálózati és kommunikációs chipek piacán is csakúgy, mint teszi azt a PC processzorok piacán.

A társaság eközben bemutatja legújabb szerver technológiáit is, mint amilyen például a cég 64 bites processzorainak legújabb tagja, a McKinley. A McKinley bemutatása azonban nem gátolja meg az Intelt abban, hogy az IDF-en kiadjon egy új Xeon processzor sorozatot is a nagyteljesítményű munkaállomásokba, illetve szerverekbe, amelyet több új szerver chipkészlet is kísérni fog.

Mint ismeretes, az Intel a közelmúltban bejelentette, hogy csökkenti 2002-es költségvetését. Tekintve, hogy a fentebb említett eszközök csupán egy apró részét képezik a társaság IDF-re időzített újdonságianak kijelenthető, mindez egyelőre egyáltalán nem érezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!