JohnnyCage

Az nVidia lesz az Elsa fehér lovagja?

Néhány nappal ezelőtt elterjedt a hír, miszerint a német Elsa rendkívül nehéz anyagi helyzete miatt a közelmúltban a csőd szélére került. Egyes meg nem erősített hírek szerint azonban maga az nVidia sietne a bajba jutott társaság segítségére.

Ipari hírforrások szerint a grafikus chipeket és alaplapi chipkészleteket gyártó nVidia semmiképpen nem szeretné, ha a kiemelkedő minőségű, munkaállomásokba szánt professzionális grafikus megoldásairól híres Elsa csődbe menne, mivel az a társaság számára is komoly problémákat okozhatna.

Az Elsa hitelezői az elmúlt hetekben befagyasztották a társaság további hiteleinek folyósítását, így a videókártya gyártó már valóban a szakadék szélén áll. Egyes információk szerint az nVidia-nak azonban már meg is van a terve a társaság megmentésére.

Bár egyelőre meg nem erősített információkról van szó, sokan máris spekulálni kezdtek az nVidia esetleges lépéseit illetően. Ipari szakemberek szerint az nVidia részéről logikus lépés lenne az Elsa felvásárlása, a videókártya gyártó vagyonának birtokában ugyanis a társaság beléphetne a nagyteljesítményű munkaállomásokba szánt videókártyák piacára, és az Elsa forgalmazói csatornáin terjeszteni is tudná kártyáit.

A professzionális szegmenst célzó grafikus megoldások igen nagy jelentőséggel bírnak az nVidia számára, a grafikus kártyák piacának ezen szegmense ráadásul igen nagy hasznot hozó vállalkozásnak számít Nyugat-Európában. Az Elsa professzionális termékei tehát könnyen lehet, hogy megmenekülnek.

Amennyiben az nVidia hivatalosan is az Elsa megsegítése mellett dönt, az erről szóló sajtóközlemény hamarosan várható. Az Elsa-nak ugyanis meg vannak számlálva a napjai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #9
    még mindenki csak pelenkázta grafikus megoldásait, amikor az nvidia már "elfogadható" árú gamer csipszetet készített. az örök kedvencem viszont a 3dfx marad, mert a fejlesztőkkel való kapcsolatuk a kitűnőtől 2-3 fokkal jobb volt. az elza meg szerintem ott cseszte el, hogy beszállt ebbe az alacsony kategóriás gyilkolászásba, aminek már számtalan halálos sebesültje volt/lesz.
  • Csatti #7
    Kar lenne az ELSA-ert, az en vidkartyam is elsa es elegedett vagyok vele
  • Laalee #6
    a 3dfx is piacvezetö volt a 3d gyorsito piacon :)

    amugy nvidia joval tökeerősebb, és nem kivanja csak az ö neve alatt arulni a kartyait. az hogy a kmunkallomasokba szant kartyat is gyart egyaltalan nem baj.
  • nyunyu #3
    3dfx az STB-t vette meg...
  • CAD #2
    Nem kisertetiesen hasonlit ez a 3Dfx-re, mikor felvasarolta a fog. nincs milyen ceget: "nVidia részéről logikus lépés lenne az Elsa felvásárlása"

    " piacának ezen szegmense ráadásul igen nagy hasznot hozó vállalkozásnak számít Nyugat-Európában" - ha ilyen nagy hasznot hoznak, miert kerult csodkozeli helyzetbe?
  • atee #1
    Szegeny ELsat csodbe vittuk a Sok leesett Gladiacal:))
    Kulonben sajnalnam mert kivallo kartyaik vannak!