JohnnyCage

Biztonsági javítások MSN Messenger-höz és BlackICE-hoz

Az ISS a napokban kiadott egy biztonsági javítást BlackICE Defender tűzfal szoftveréhez, amely a patch nélkül könnyen a hackerek áldozatává válhat, a Microsoft pedig az MSN Messenger-höz készít javítást egy potenciális biztonsági rés kiküszöbölésére.

A San Francisco-i központú Internet Security Systems Inc. (ISS) az elmúlt napokban készítette el azt a biztonsági javítást, amely egy, a BlackICE Defender és BlackICE Agent szoftvereket sújtó komoly problémát hivatott megszüntetni. A biztonsági rés kihasználásával a hackerek könnyedén megszerezhetik az irányítást a számítógép fölött, így a péntek este megjelent patch feltelepítése mindenképp ajánlott a BlackICE felhasználóknak.

A probléma a társaság szerint minden jelenlegi szoftververziót érint Windows 2000 és Windows XP alatt, ráadásul azt is lehetővé teszi, hogy a hackerek távolról kifagyasszák a BlackICE programot. A javítás innen tölthető le.

A szoftveróriás MSN Messenger javítása egy olyan problémára hivatott megoldást találni, amely egy bizonyos patch nélküli Internet Explorer változatok alkalmazása esetén lehetővé teszi, hogy illetéktelenek bizalmas felhasználói adatokat szerezzenek meg. A Microsoft szerint a problémának ezidáig egyetlen felhasználó sem esett áldozatul, ennek ellenére erősen ajánlott az MSN Messenger legújabb, javított kiadásának feltelepítése.

Bár a biztonsági rés a szakértők egybehangzó véleménye szerint nem jelent valódi veszélyt a felhasználókra, kétségtelen, hogy a komoly biztonsági célú erőfeszítéseket végrehajtó társaságnak rosszkor jött az újabb probléma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!