JohnnyCage

Biztonsági továbbképzés a Microsoft programozóinak

A szoftveróriás Microsoft biztonságszavatolási csoportja lesz a szoftveróriás munkafelügyelője az elkövetkezendő hónapban.

Mint már többször írtunk róla, a Microsoft vezetése komolyan gondolja, hogy a társaság a jövőben biztonságossá teszi a Windows operációs rendszert. A társaság most egy biztonsági gyorstalpaló tanfolyamra küldi fejlesztőit, tesztelőit, illetve programmenedzsereit.

Az elkövetkezendő hónapban a szoftvercég biztonságszavatolási csoportja vezetésével mintegy 70 fejlesztői csoport fogja részletesen átvizsgálni a Windows XP, illetve a Windows .NET különféle komponenseit. - Ez egy rendkívül komoly, és széleskörű erőfeszítés - mondta Steve Lipner, a Microsoft biztonságszavatolási csoportjának igazgatója. - Rengeteg tesztet tervezünk elvégezni. Számos, a biztonsági kérdésekben kiemelkedően képzett szakembert irányítunk az egyes részlegekhez, amely alapjaiban fogja megváltoztatni a szoftverfejlesztés menetét - tette hozzá Lipner.

Kérdéses azonban, hogy mindez miképp fogja befolyásolni a szoftveróriás egyéb terveit, mivel a biztonsági tanfolyamon résztvevő alkalmazottak ezen idő alatt nem szoftverfejlesztéssel fognak foglalkozni. A társaság vezetői szerint a biztonsági kérdések kivizsgálásának ideje nem okoz késéseket, mivel ezt az időt a társaság már belekalkulálta az új szoftverek megjelenési ütemtervébe.

Bill Gates, a szoftveróriás elnöke január közepén jelentette be, hogy a társaság a jövőben elsőszámú feladatának tartja a biztonsági problémák végleges kiküszöbölését. "Amikor választanunk kell új funkciók hozzáadása, illetve a biztonsági problémák megoldása között, a biztonsági hibák kiküszöbölését kell választanunk" - közölte Gates a Microsoft alkalmazottjainak küldött e-mail üzenetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johann #16
    Végre rájöttek hogy egy fejlesztés végsö szakasza a tesztelés!
    Pedig ha erre szenteltek volna 1 kis idöt lehet hogy elöbb kiderül minden és nem kell pironkodva mosolyogni 1-1 hiba felderítése után! :)
    Egyébként Pheel-nek üzenem, hogy én tökéletesen tisztában vagyok az oprendszerek müködésével és felépítésével, és azt mondhatom ,hogy amit az elméletben meghatároztak egy rendszer számára, az inkább dotkom javára teljesül! Vagyis elvétve jó benne valami! A Win nem kezeli megfelelöen az eröforrásokat! Pl. próbáld ki:
    Tegyél 1 CD-t a meghajtódba (audio,mp3) indítsd el a lejátszót! És most nyomd meg az eject gombot a CD-ROM-on! Mi történik?
  • Pheel #12
    Nem ez a baj, csak aki egy csöppet is tisztában van az oprendszerek felépítésével és működésével az nem ír ilyen okosat, mint dotkom.
  • Szepi #11
    Miért kéne a bénáknak szivni a vindózzal? Ha jól emlékszem még Gates bácsi is úgy reklámozta az egyiket (asszem a 98at, de ez nem biztos), hogy ezt még a nagyi is kezelni tudja?
    Szóval aki nem teljesen profi, az kapja be, meg megérdemli, az ilyen minek vesz vindózt?
  • Pheel #10
    Egy újabb okos hozzászóló, aki szív a Windows-ával és ebből kiindulva azt hiszi, hogy a többiek is bénák.
  • b #4
    elég igéretet hallottunk, mostmár billgeci a tettek mezejére léphetne.
  • galocza #3
    főleg az apple-től... 8)