JohnnyCage

Biztonsági javítócsomag Windows 2000-hez

A szoftveróriás Microsoft szerdán kiadott egy olyan biztonsági javítócsomagot Windows 2000 operációs rendszeréhez, amely együttesen tartamazza az összes biztonsági szempontból fontos javítást.

A társaság weboldaláról letölthető, 17 MByte-os Windows 2000 Security Rollup Package (SRP1) nemsokkal azután jelent meg, hogy a Microsoft bejelentette, a jövőben mindennél fontosabb lesz szoftvereinek biztonságossága, illetve megbízhatósága. Bill Gates, a szoftvercég elnöke egy e-mailben közölte a társaság 47 ezer alkalmazottjával, hogy a jövőben a szoftverek biztonsága minden egyéb szempontnál fontosabb kell legyen számukra.

A Windows 2000 SRP1 számos Denial of Service (DoS) és Buffer Overflow típusú probléma javítását tartalmazza fontos telnet és ftp módosításokkal, valamint számos egyéb javítófolttal. A kollekcióban minden biztonsági javítás megtalálható, ami a Windows 2000 Service Pack 2 (SP2) tavaly májusi kiadása óta készült. A Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) jelenleg bétatesztelési periódusban van.

Elemzők szerint az új javítócsomag kiadása már időszerű volt, különösképpen, mivel a társaság a jövőben rendkívül nagy figyelmet kíván szentelni a biztonságra. A Windows 2000 biztonsági rendszereinek megerősítése különösen fontos a Microsoft számára, mivel az újabb Windows XP tavaly októberi megjelenése ellenére a vállalatok továbbra is inkább a Win 2000-et választják. Egyes előjelzések szerint az idei évben eladott vállalati célú PC-k alig 16 százalékára fog Windows XP kerülni, a Win 2000 részesedése ugyanakkor 40 százalék körüli lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johann #8
    Al: Én nem azt mondtam, hogy Linux kernelt a WinNT-be, mert te erröl beszélsz!!! Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az SP azért van hogy hibákat korrigáljon, és ha már van 1 jobb valamink ami tutin müködik, akkor azokat a tulajdonságokat miért nem lehet áttenni egy régebbi dologba? Ugyanaz a cég, ugyanaz a termék!!!
    Egyébként ezért nincs helye azoknak az érveléseknek, hogy:
    "Ne hasonlítsunk össze 5 évvel ezelötti rendszert a maival!" Miért ne? A SP-t lehet hogy tegnap csinálták, szinte friss, mégis szar!:) Csak meg kell nézni 1 NT ServicePackot szinte ugyanaz mint egy teljes NT install! Mindent lecserél!

    Az autóhasonlatot + csak úgy mondtam, nem abból indultam ki! :)
  • Johann #6
    Az igaz hogy minden rendszernél szükség van javítócsomagra, de kérdezem én, ha a Win2K megbizható és király, akkor miért nem lehet a WinNT4.0-hoz olyan SP-t kiadni ami hasonló királlyá teszi az ösét??? Ugyanis az az SP szinte mindent lecserél, még a kernelt is, akkor miért ne lehetne az a ServicePack ténylegesen egy ServicePack? Mint amikor egy autóban motort cserélünk, nem? Vagy hogy van ez?