JohnnyCage

Teljes 2.5G platformot ad a Motorola a Benq-nek

Az amerikai mobilkommunikációs óriás Motorola a napokban bejelentette, hogy teljes 2.5G GPRS platformot biztosít a korábban ACER Communications & Multimedia (ACM) néven ismert Benq-nek.

A Motorola-tól licenszelt, illetve megszerzett technológiákat a Benq 2.5G, GPRS-alapú (General Pocket Radio Service - Általános Csomagkapcsolt Rádiószolgáltatás) mobiltelefonok kifejlesztéséhez és gyártásához fogja felhasználni.

A Motorola már korábban is együttműködött számos mobiltelefon gyártóval, amelyeknek a cég elsősorban IC-ket biztosított. A tajvani Benq azonban az első olyan társaság, amely a Motorola i.250 elnevezésű 2,5G platformját teljes egészében megkapja, beleértve az egyes chipkészleteket, a szoftvereket, és a teljeskörű technikai támogatást. A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója a közelmúltban egyébként bejelentette, hogy a jövőben nagy hangsúlyt kíván fektetni mobilkommunikációs technológiáinak licenszelésére. A társaság ennek megfelelően jelenleg is több leendő partnerrel folytat megbeszéléseket egy, a Benq-éhez hasonló szerződés ügyében.

A Benq a társaság vezetőinek elmondása szerint a Motorola-val kötött megállapodás ellenére számos más gyártó eszközeit is felhasználja mobiltelefonjaihoz. A Benq partnerei között olyan óriáscégek szerepelnek, mint a Texas Instruments (TI), az Analog Devices Inc. (ADI), és a Conexant Systems. A Benq első, saját márkaneve alatt megjelenő GPRS mobiltelefonja várhatóan a második negyedévben lát napvilágot, és TI chipsetre épül. A Motorola chipsetes Benq mobilkészülékek megjelenése csak később, a második félévben várható.

A tajvani Benq hamarosan megjelenő GPRS mobiltelefonjait elsősorban a kínai piacra szánja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!