JohnnyCage

MSI: nagymennyiségű nForce megoldás Európába

A grafikus processzorokat, valamint alaplapi chipkészleteket gyártó nVidia Corp. a jelek szerint tanult az első nForce változatok problémáiból, és legújabb chipkészleteit már igyekszik időben piacra dobni.

A társaság a napokban megkezdte az nForce 420-D típusjelű chipkészlet javított változatának nagymennyiségű szállítását, és piacra dobta az integrált grafikus magot nélkülöző nForce 415-D megoldást is, ez utóbbit ráadásul igen kedvező áron. Az elemzők szerint a társaságnak a sikerhez mindezek mellett már csak egy Pentium 4 chipsetlicenszre lenne szüksége, hogy a chipkészletek az Intel processzorához is megjelenhessenek. Mivel azonban ilyen licensszel egyelőre nem rendelkezik a társaság, a megoldások a közeljövőben kizárólag az AMD Socket-A platformjához lesznek elérhetőek.

A tajvani Micro-Star International (MSI), amely az nVidia Corp. közeli partnere, a napokban jelentette be, hogy igen nagy mennyiségű nForce alaplap szállítmányokat indított Európába, illetve elsősorban Németországba. Bár az elmúlt év második felében az nVidia több vezető számítógépgyártónak, köztük a Hewlett-Packardnak is komoly kellemetlenséget okozott a karácsonyi vásárlószezont is elkéső nForce kiadásának halogatásával, a társaság a hírek szerint tiszta lappal kezdhette az idei évet.

Az nVidia-nak a jelek szerint minden esélye megvan arra, hogy az idei évben valóban meghódítsa a PC alaplapi chipkészletek piacát, immár azonban nem csak az integrált szegmens irányából. A társaság nForce 415-D diszkrét chipkészlete az elemzők szerint kiemelkedő teljesítménye, valamint elfogadható ára miatt könnyen sláger lehet az AMD-alapú rendszerekben, az integrált 420-D pedig immár mentes azoktól a kezdeti problémáktól, amelyek az első változatot sújtották.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #3
    hat meglassuk mennyi is lesz itthon az ara, ha elfogadhato tuti hogy kicserelem ezt az elbaltázott kt7 est...
  • Anee #1
    reménytelen