JohnnyCage

A Palm támogatja a Bluetooth alkalmazásokat

A PDA kéziszámítógépeket gyártó Palm Inc. a jelek szerint mindenképpen szeretné elérni, hogy a Bluetooth eszközök minél szélesebb körben teret hódítsanak. A társaság most a szoftverfejlesztőket ösztönzi Bluetooth alkalmazások készítésére.

A Palm Inc. hétfőn egy olyan új szoftvert jelentett be, amely a társaság szerint jelentősen megkönnyíti a szoftverfejlesztők számára a Bluetooth technológiát kihasználó drótnélküli alkalmazások készítését. A kéziszámítógép-gyártó ismerten a Bluetooth drótnélküli hálózati technológia nagy támogatója, mivel a megoldás jelentősen növeli PDA eszközeinek használati értékét.

A társaság jelenleg dolgozik a Bluetooth támogatás Palm OS-be építésén, és a közeljövőben megjelenő Palm PDA-k ennek megfelelően várhatóan már teljes Bluetooth támogatással fognak forgalomba kerülni. A gyártó szerint a Bluetooth-képes PDA-k nemcsak a mobiltelefonokkal, notebookokkal, nyomtatókkal, és hasonló eszközökkel lehetnének drótnélkül összeköthetők, de a felhasználók számára rengeteg új alkalmazási lehetőség is nyílna, úgymint például közös munkavégzési, vagy akár multiplayer játék.

A Palmnak mindehhez azonban arra van szüksége, hogy a fejlesztők minél több Bluetooth alkalmazást írjanak a Palm PDA-kra. A társaság a közelmúltban ezért Bluetooth kiegészítővel ellátott Palm V eszközöket biztosítot a fejlesztők számára. A Bluetooth kompatibilis PDA-kból csak kevés került a szoftverfejlesztőkhöz, a hétfőn kiadott szoftver azonban már szélesebb körben is elérhető lesz, közölte a társaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!