JohnnyCage

America OnLine: Az AIM hibája kijavítva

Az AOL Time Warner médiaóriás internetes részlege bejelentette, hogy kijavította azt a potenciális biztonsági rést, amely az AOL Instant Messengerben (AIM) található.

Az AOL szerdán szerzett tudomást a problémáról, miután számítógépes biztonsági szakértők egy csoportja közölte, hogy az AIM legújabb verziójában található egyik funkció komoly veszélyforrás lehet, közölte Andrew Weinstein, a társaság egyik szóvivője. A biztonsági rés, amely az AIM egyik tesztváltozatában is megtalálható, lehetővé teszi, hogy illetéktelenek teljes irányítást szerezzenek az AOL Instant Messengert futtató számítógép fölött.

A funkció, amely az AIM legújabb változatában, valamint bizonyos korábbi verziókban található meg, lehetővé teszi, hogy a felhasználó játszani hívjon valakit az azonnali üzenetküldő hálózaton. A szolgáltatás azonban egy súlyos biztonsági rést tartalmaz, amelyet egy jólképzett programozó könnyen felhasználhat a számítógép fölötti irányítás megszerzésére.

"Legjobb tudomásunk szerint a hiba ezidáig szerencsére nem okozott semmilyen biztonsági problémát" - mondta Weinstein a biztonsági résről. A problémát, amely a nem AOL előfizetőket érintette, már kijavította a társaság saját oldaláról, így az AIM felhasználóinak nem kell letölteniük semmilyen javítást a hiba kiküszöbölésére.

A 100 millió regisztrációval rendelkező AIM hibáját a w00w00 nevű számítógépes biztonsági csoport fedezte fel. Egy közelmúltban készített jelentés szerint egyébként az AIM-nak jelenleg 29 millió aktív felhasználója van világszerte. A biztonsági rés egyébként hasonló a Windows XP-ben talált problémához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!