Franczy

Megjelent az ATI FIRE GL 8800

A kiváló minőségű grafikuskártyáiról híres ATI Technologies képviselői szerdán bejelentették, hogy az ATI a napokban megkezdi a munkaállomásokba szánt középkategóriás grafikuskártyájának, az ATI FIRE GL 8800-nak a kereskedőkhöz történő leszállítását, a világ egyik legnagyobb, számítógépek gyártásával foglalkozó cége, a Hewlett-Packard pedig az elsők között kínál majd olyan munkaállomásokat, melyekben az ATI ezen vadonatúj monitorkártyája jut főszerephez. Az ATI képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az ATI FIRE GL 8800 kiválóan alkalmas a különböző CAD/CAM, modellező és animációs szoftverek 3D-s grafikus gyorsítására, melyről maguk a felhasználók is hamarosan meggyőződhetnek, ugyanis a Hewlett-Packard január első felében több olyan számítógépet is piacra dob, melyben ATI FIRE GL 8800 típusjelzésű grafikus kontrollerek kapnak helyet.

"Az ATI FIRE GL 8800 révén a Hewlett-Packard egy olyan nagyteljesítményű és széles szolgáltatási körrel rendelkező grafikuskártyával szerelheti újgenerációs munkaállomásait, mely kiváló grafikus platformot jelent az OpenGL-lel dolgozó 3D-s grafikusoknak és animátoroknak. Az ATI FIRE GL 8800 tökéletesen illeszkedik a Hewlett-Packard piaci stratégiájába, ugyanis cégünk elhatározta, hogy a "Leadership Graphics Program" keretein belül a munkaállomás piacon minden eddiginél kedvezőbb ár/teljesítmény aránnyal rendelkező számítógépeket dob piacra" - nyilatkozta Jeff Wood, a Hewlett-Packard marketingmenedzsere.


Az ATI képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a FIRE GL 8800-as monitorkártyák Windows 2000, Windows NT és Linux operációs rendszerekre fejlesztett meghajtó programokkal rendelkeznek, így az ATI állítása szerint ezen operációs rendszerek alatt kevés jobb, teljeskörű hardveres OpenGL támogatást nyújtó grafikuskártya van, mint az ATI FIRE GL 8800. Az ezek szerint tehát elsősorban OpenGL-re kihegyezett ATI újdonságon egyébként nem kevesebb, mint 128 MB DDR (Double Data Rate) grafikus memória található, az általa támogatott maximális felbontás pedig 2048 x 1536 pixel, természetesen 32 bites színmélység mellett. Az ATI FIRE GL 8800 ára egyelőre nem ismeretes, azonban arra azt hiszem nyugodtan mérget vehetünk, hogy nem egy olcsó termékről van szó, igaz fejlesztői nem is játékokhoz szánják, hanem sokkal inkább professzionális felhasználáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • item #2
    Finom darab...