JohnnyCage

Megállapodás született az online rádiós jogdíjakról

A lemezkiadók, illetve az amerikai, rádióműsort közvetítő társaságok arról tájékoztatták az Egyesült Államok kormányát, hogy a két fél megállapodást kötött az internetes sugárzás után fizetendő jogdíjakról.

Az Amerikai Szerzői Jogi Hivatal, a lemezkiadók jogi képviselői, illetve a rádióállomások egyaránt elfogadták a megállapodás vázlatát, az olyan részletek kidolgozása, mint az egyes zeneszámok után fizetendő jogdíj összege azonban még várat magára. A megállapodás értelmében lezárulnak azok a jogi eljárások, amelyek a két szembenálló fél között folytak.

A rádióállomások nem kötelesek jogdíjat fizetni a kiadóknak a sugárzott zeneszámok után, más a helyzet azonban, ha az adott zenét weboldalukon keresztül adatfolyamként is továbbítják. A mostani megállapodás nem vonatkozik a webcasterekre, vagyis azokra az internetes rádiókra, amelyek kizárólag a világhálón keresztül szolgáltatnak műsort. A kiadók és a webrádiók továbbra is jogi eljárást folytatnak a fizetendő jogdíjak ügyében.

A mostani megállapodást az adók oldaláról a CBS Broadcasting, az Entercom Communications, a Clear Channel Communications, a Salem Communications, a Susquehanna Radio rádiószolgáltatók, illetve a National Religious Broadcasters Music License Committee bizottság fogadta el.

Az előadók szervezetei közül az American Federation of Musicians, illetve az American Federation of Television and Radio Artists szövetségek fogadták el a megállapodást, amelyet az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége, illetve az Association for Independent Music is aláírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!