Franczy

Az FBI elismerte a "Magic Lantern" létezését

Az amerikai Szövetségi Bűnügyi Nyomozóhivatal, az FBI szóvivője szerdán bejelentette, hogy az amerikai kormányzat és az FBI közösen egy olyan internetes kémkedési projekten dolgozik, melynek segítségével a hatóságok szerint hatékonyan fel lehet majd lépni a számítógépes bűnözők, vagy akár a számítógépeket használó terroristák ellen is. Magyarul az FBI most végett vetett azoknak a több hete folyó találgatásoknak, melyek azzal foglalkoztak, hogy vajon igaz-e, hogy az FBI és az amerikai kormányzat "Magic Lantern" néven egy olyan, számítógépes vírusokhoz hasonló működési elvű, kémkedésre alkalmas programon dolgozik, mely arra hivatott, hogy az állítólagos bűnözők számítógépén megbújva, azok tevékenységeiről folyamatosan információkat küldjön az amerikai hatóságoknak.

"A "Magic Lantern"-t eddig még nem küldtük éles bevetésre, ugyanis egyelőre még fejlesztési fázisban van. Éppen ezért jelenleg még nem kívánunk bővebbet nyilvánosságra hozni ezen projektünkről" - nyilatkozta újságírók körében Paul Bresson, az FBI szóvivője.

Az FBI szóvivője azért azt is elárulta, hogy igazak azok a korábbi feltételezések, melyek szerint az FBI trójai falova csöndben meghúzódik a felhasználók számítógépén, és minden egyes leütött billentyűzetet feljegyez magának, mely karaktersorozatot később aztán elküldi a megfelelő hatóságoknak. Ezután a hatóságok elemzik a hozzájuk beérkezett anyagokat, melyekből a várakozások szerint különböző titkos kódokat bányászhatnak majd ki, vagyis ezek után az FBI-nak már nem kell majd napokat várnia arra, hogy a bűnözők kódolt elektronikus leveleit, vagy egyéb dokumentumait feltörjék az FBI óriási teljesítményű számítógépei, hiszen a titkos kódok birtokában pofon egyszerű dolguk lesz.

Szakértők szerint kétségtelen, hogy ez ügyben nem az FBI találta fel a spanyolviaszt, ugyanis a számítógépes bűnözők már évek óta használnak hasonló elveken működő trójai falovakat, melyek először megfertőzik a gyanútlan felhasználók számítógépeit, majd különböző titkos jelszavakat, bankkártya adatokat postáznak el teljesen automatikusan az őket készítő bűnözőkhöz. Magyarul az FBI most nem tesz mást, mint lemásol egy, a számítógépes bűnözők által immár jó ideje használatos számítógépes kémkedési módszert. Mindenesetre elképzelhető, hogy a "Magic Lantern" nem lesz túl sikeres, ugyanis ahogy arról a napokban beszámoltunk, a nagyobb antivírus cégek azt nyilatkozták, hogy szó sem lehet arról, hogy ők az FBI kedvéért olyan szoftvereket készítsenek, melyek direkt nem veszik észre az FBI trójai falovát. To be continued...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frank99 #10
    A jó kurva anyjukat fognak a gépemben kotorászni.
    Furcsa, de a Win98 első telepítés és Netre lépés után, be akar menni a microfos oldalára. csak a tűzfal nem engedi. Szóval igen sok helyről gyűjtenek rólunk infot, erre már írtak adware eltávolítót.

  • galocza #8
    a nagy testvér figyel téged!
  • TWN #6
    Banyek.. csak kérdés.. Tegyük fel hogy ZoneAlarm-od van, a böngésződ nem szeretne kimenni egy megadott címre? a szolgáltató és vezérlő alkalmazás nem fogad kapcsolatokat a netről? banyek, itt bármibe beépíthettek plusz funkciókat, amiről még a tapasztaltabb usereknek sem lehet akár fingja se.. :\. Esetleg próbáld ki a Sub7-t, aminél "külön" van IRC plug-in, na most vegyél 1 redmondi óriást és vesd össze a lehetőségeket -.-