JohnnyCage

Két külön csoport dolgozik az Intel Banias chipen?

Egyes hírforrások szerint az Intel első kifejezetten mobil célokra készülő x86-os processzorán, a Banias chipen két teljesen különálló fejlesztőcsoport dolgozik.

A két különálló fejlesztőcsoport Izraelben dolgozik az első, kifejezetten mobil célokra készülő Intel x86 processzoron, legalábbis ezt állítják a társasághoz közeli hírforrások. Mindez pedig alighanem azt jelenti, hogy a Banias processzorból két különböző változat fog készülni.

A Banias chip az Intel elmondása szerint egy olyan processzor lesz, amely teljesen különbözik a Pentium vonaltól, és az alapoktól kezdve kifejezetten a mobil alkalmazások igényeinek szem előtt tartásával készül. A chip ennek megfelelően teljesen egyedi megoldásokat fog tartalmazni, és várhatóan igen alacsony fogyasztás mellett is jó teljesítményre lesz képes. Miközben az Intel elsőszámú fejlesztőcsoportja a 64 bites Itanium chipen dolgozott, a Banias fejlesztési menetéhez hasonlóképp egy másik csoport egy teljesen különböző szemlélettel fogott a fejlesztéseknek.

Az egyik Banias változaton dolgozó Intel fejlesztőcsoportot a hírek szerint ugyanaz a csapat alkotja, amelyik a balvégzetű Timna processzort is fejlesztette. A Timna fejlesztését nemsokkal a projekt beindulása után leállította az Intel. A Banias processzor a chipóriás tervei szerint valamikor 2003 környékén jelenik meg, de egyelőre még meglehetősen sok a bizonytalan pont. Mindeközben egyesek magas beosztású Transmeta vezető-fejlesztőket véltek felismerni az Intel mobil chipekkel foglalkozó részlege környékén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!