Csabi

Visioneer szkenner profi grafikusoknak

A Visioneer a képdigitalizáló eszközök piacának egyik legkiemelkedőbb szereplője. A cég bőséges kínálatot nyújtó OneTouch termékcsaládjához tartozó szkennerei eddig már nagy népszerűségre tettek szert a vásárlók körében. A gazdag kínálat ellenére a Visioneer úgy határozott, hogy egy újabb lapolvasót is bemutat. Az új, OneTouch 8920 USB nevű szkennert a cég elsősorban a profi grafikusok és fotósok számára ajánlja.


A Visioneer OneTouch 8920 USB maximális optikai felbontása 1200 x 4800 dpi, míg a színmélysége 48 bit. Ezeknek köszönhetően kiváló minőségű képdigitalizálást tesz lehetővé. A szkenner maximum az A4-es (21,6 x 29,7 centiméter) nagyságú lapokat képes kezelni. A cég a készülék sebességével kapcsolatban elég szűkszavúan nyilatkozott, hiszen csak annyit közölt, hogy egy körülbelül 10 x 15 centiméteres fényképet 11 másodperc alatt lehet beolvasni 300 dpi felbontás mellett. Az új lapolvasó USB interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. A készüléken számos nyomógomb található, amelyek segítségével a fontosabb üzemmódok könnyedén kiválaszthatók. Így például a szkennelés, a faxolás és az optikai karakterfelismerés is egy gombnyomással kezdeményezhető.

Murray L. Dennis a Visioneer elnöke az új szkenner bemutatása során külön kiemelte a könnyű kezelhetőséget és a hatékonyságot, amely számos korszerű megoldásnak köszönhető. Ilyen például a FlashBack Bi-directional AutoScan technológia is, amely a szkennelést jelentősen képes felgyorsítani. A hagyományos lapolvasóknál a felhasználó legelőször általában készít egy előnézetet. Ezen beállítja a szkennelni kívánt terület nagyságát és egyéb paramétereket, miközben az olvasófej visszatért az eredeti pozíciójába. Mikor ez megtörtént, akkor elkezdődhet a tényleges digitalizálás. A FlashBack Bi-directional AutoScan technológia ezt a folyamatot jelentősen lerövidíti. A szkenner ugyanis elkészít egy előnézetet, és ezen automatikusan kijelöli a fénykép széleit, majd az olvasófej visszafelé haladva beolvassa a képet.

A Visioneer OneTouch 8920 USB már a Windows XP operációs rendszerrel is kompatibilis. Az új szkenner körülbelül 150 dollárért (43 000 forintért) vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scintillation #7
    Csak sajnalni tudom azokat a (profi???) grafikusokat, akik elhiszik, hogy egy USB-s, 150 USD-s, A4-ES SCANNER PROFI lehet... Ne bizz olyan szamitastechnikai eszkozben, amit fel tudsz emelni! (azt hiszem, az IBM-es szoveg :)
  • Nyiri #3
    Laalee: nem kell benazni!!!
    Ez csak a segit gyorsabban dolgozni
  • Close #1
    Hát megnézném a minőségét és a gyorsaságát azért... Asszem én az Agfa szkennerekre esküszöm, bár az áruk kicsit magas ehhez képest. :-)