JohnnyCage

A PS2 lesz az idei karácsony legkeresettebb játékkonzolja

Egy, a forgalmazók által kiadott jelentés szerint az idei karácsony legkeresettebb játékkonzolja a Sony PlayStation 2 lesz, magamögé utasítva minden rivális megoldást.

A játékgépek forgalmazói szerint az Egyesült Államokban egyértelműen a PlayStation 2 fogja vezetni a karácsonyi konzoleladásokat, és értékesített darabszáma felülmúlja majd a konkurens Nintendo GameCube és Microsoft Xbox konzolok együttes eladásait is. A két rivális játékgép egyébként november közepén jelenik meg az USA-ban.

A héten közzétett PlayMate 2001 report elnevezésű jelentés, amelyet a PlayMate Inc. készített el, 25 videójátékokra specializálódott amerikai forgalmazói csatorna információinak felhasználásával készült el, hogy egyfajta képet alkosson az ünnepi szezon várható eredményeiről.


A Microsoft első játékkonzolja, az Xbox november 15-én jelenik meg, a Nintendo GameCube pedig három nappal később, vagyis 18-án. Mindkét cégnek problémái vannak azonban a gyártási mennyiséggel, így elegendő mennyiség csak abból a Sony PlayStation 2-ből lesz, amely tavaly novemberi megjelenését követően az első hónapokban szintén hiánycikk volt.

A karácsony legnépszerűbb PlayStation 2 játéka a jelentés szerint várhatóan a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty lesz a Konamitól. A TOP10-es lista többi helyét a Nintendo és THQ cégek fogják dominálni. Előbbi két GameBoy Advance és két GameCube, utóbbi pedig két GameBoy Advance és egy PlayStation 2 játékszoftverrel. A TOP10-be várhatóan egyetlen Xbox játék sem jut be az éven megjelenő mintegy harmincból. A PC-s játékok közül várhatóan az Electronic Arts-féle "The Sims Hot Date" lesz a befutó. Az Electronic Arts-nak várhatóan két játéka lesz a listán, az Infogrames-nek pedig három.

A GameCube és az Xbox megjelenésével az ipari szakértők úgy vélik, az idei év rekordbevételeket hozhat az évi 20 milliárd dolláros iparágnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ali #13
    A Nintendo Gc ott lesz a topon.
  • Alien! #9
    Papírforma....
  • Ali #8
    Érdekes, hogy verso még nem szólt hozzá. Azért ez a cikk a GC-re nézve is jó előjeleket közöl.
  • cue #7
    Érdekes, hogy a TOP10-ben összesen 8 játék szerepel....;)
  • braindance #6
    Jó is az a Sims, bár a Diablo II most jobban bejövős... :)

    Be kellene tiltani... :)
  • Malakai #5
    Az amcsik még most is odáig vannak a simsért, úgyhogy az új játék is első lesz egy ideig az eladási statisztikákon..
  • Garfield #4
    Hehe, gondolom, ezután le sem lehet majd lőni Verso-t.
  • CSOCSO #3
    1 ps2 es gamez csak:) két GC-s!!:) egyetlen xbox sem:) hát ez cóól:)